Drie keer succes voor Dirk-Jan van de Water

Zonder meer een succes was het ruiterweekend van manege De Paardesprong in samenwerking met rijvereniging Ons Genoegen. Drie dagen werd er op het terrein van de manege in Neerijnen dressuur gereden op alle verschillende niveaus van FNRS tot Grand Prix en tevens gesprongen. Vrijdagavond konden de springruiters al terecht voor een oefenparcours. Zaterdag stond er een parcours opgesteld voor officiële winstpunten. Voor Stella Jonker was het een thuiswedstrijd. Zij deed mee in de klasse B-springen en mocht na een foutloze eerste omloop en dito barrage met haar Holly de Roulard als tweede opstellen. De derde prijs in die rubriek ging naar Bertine Albrecht van de Malsnaruiters in het zadel van schimmelruin Apart. Clubgenote Janine Hofsommer stuurde haar G-Star Vesta foutloos door het BB-parcours en dit leverde haar een tweede prijs op. Van de Bergakkerruiters sprongen twee ponyruiters succesvol. Zo zette Swanette Bron met haar Dutch zowel de klasse BB als B op naam en mocht Jill Peterse met Yara in de klasse L als eerste opstellen.

Naast de springwedstrijd op zaterdag waren dezelfde dag in Neerijnen ook de dressuurruiters welkom. Hier maakte vooral Dirk-Jan van de Water van Ons Genoegen indruk. Hij verscheen met twee nieuwe troeven in de baan. In het zadel van Konfucius werd hij eerste in de klasse L1 (216). Met Il Mondo realiseerde hij in de klasse L2 een topscore, 222.5 en dit was uiteraard goed voor het oranje lint. Met Jack Black rijdt hij al langer in de picture en dat was deze keer niet anders, want het optreden met deze zwarte blikvanger leverde een eerste plaats op met maar liefst 223.5 punten. Ook Axelle Berende presteerde aansprekend, want in het zadel van In-Connection's Hiolito werd ze een keer eerste en een keer tweede in de klasse Z2 (221.5/215.5). Vervolgens stuurde ze Attention, die ze samen rijdt met haar moeder, in beide L2-proeven naar een tweede prijs (209.5/194.5). De zussen Van Beusekom waren eveneens succesvol. Zo werd Margriet een keer eerste en tweede in de klasse L1 met Kolanda (201.5/197.5) en zus Merel mocht als derde opstellen in de klasse M1 met haar Ralf (187). In die laatste en goedgevulde klasse was er ook nog een tweede en vierde prijs voor Cindy Warnar met haar apart gekleurde Epple (192/183.5). Bij de ponyruiters werd in deze klasse de tweede prijs verdeeld tussen Malin van den Bosch met Joep (200) en Vera Havers op Ameretto (196). Daphne Hasselaar stuurde SDL Focus naar een tweede prijs in de L1 (201). Deze schimmelruin is correct opgeleid door Sander de Leeuw en dat geldt ook voor SDL Pierskje. Inmiddels brengt de eigenaresse van deze fraaie Friese merrie, Elly Huisman, haar ook uit op wedstrijd. En met succes, want in Neerijnen behaalde ze een derde prijs in de L1 met de mooie score van 197.5. Haar andere Friese merrie, Brechtsje heeft Elly uitgeleend aan Corrine Korevaar en deze amazone legde in Neerijnen twee keer beslag op de eerste plaats in de klasse B met 214 en 199 punten. In de klasse ZZ-Licht was er een derde prijs voor Melianne van Wakeren met haar Gommibee (217.5). De vosmerrie is goed bevestigd in alle oefeningen. Inmiddels heeft het duo ook al voldoende winstpunten om te mogen overstappen naar de klasse ZZ-Zwaar en hiervoor wordt dan ook al volop getraind. Zondag vond er op hetzelfde terrein een Subtopwedstrijd plaats. De klasse ZZ-Zwaar valt daaronder. Joyce de Vos deed mee in die rubriek met haar Avosereno, met als resultaat een vierde prijs en een score van 62.21.

Tweede Paasdag vindt middels een wedstrijd de officiële opening plaats van de nieuwe rijbanen van Ons Genoegen op het clubterrein van deze rijvereniging in Beesd. Moest voorheen nog worden losgereden op het gras, nu is er een extra zandbaan aangelegd. Tevens is de bodem van de 'oude' zandbaan vernieuwd.

Hippische agenda: 20 april: dressuurwedstrijd bij PSV De Margrietruiters in Ommeren; 21 april: dressuurwedstrijd bij Manege Satana in Erichem; 22 april: dressuurwedstrijd bij RV Ons Genoegen in Beesd; 26 april: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 27 april: dressuurwedstrijd bij PSV De Roskam in Kapel-Avezaath: 28 april: dressuurwedstrijd bij PSV De Lekzoomruiters in Culemborg; 10 mei: dressuurclinic Dirk de Haas en Jorgen Ros bij PSV de Margrietruiters in Ommeren.