Drie medailles voor team HartenHoeve bij Special Olympics

NIJMEGEN - Team HartenHoeve won één gouden en twee zilveren medailles tijdens de Special Olympics Nationale spelen in Nijmegen. Zondag 3 juli streden zij tegen andere ruiters en amazones voor de olympische titel binnen verschillende klassen van de dressuur.

Robert Wittebol uit Deil haalde in zijn klassement goud. Tinus Jacobs en Yvette Immens haalden zilver. Karlijn de la Rambelje werd vierde en Connie Priem zesde en haalden daarmee helaas net geen medaille. Het hele team werd met een serenade van fanfare de Volharding onthaald op manege HartenHoeve.

Yvette, Karlijn, Tinus, Connie en Robert streden tegen andere 'speciale' ruiters met een verstandelijke beperking tijdens de Special Olympics Nationale spelen in Nijmegen. Van vrijdag 1 juli t/m zondag 3 juli werden zij behandeld als volwaardige sporters. Er was een grootse opening in het Goffert stadion en ze sliepen in het Special Olympics Dorp in Heumensoord.

Voor alle 2400 deelnemers van dit evenement was het een waardering voor wie ze zijn en wat ze, ondanks hun beperking, kunnen.