Driemaal goud voor skiester Roosmieke Heijdemann

GELDERMALSEN Roosmieke Heijdemann heeft bij de indoorskiwedstrijden driemaal goud behaald. Daarmee legde ze tevens beslag op de Wolfskamer Trofee.

Bij de drie indoorwedstrijden in Snowworld Zoetermeer en Landgraaf wist de 14-jarige skister bij de 'scholieren 1 dames' driemaal naar het goud te skiën. Bij de eerste wedstrijd in Zoetermeer stond ze nog op een derde plaats na de eerste manche maar met een supersnelle run en een razendsnelle tijd in de 2e slalom wist ze beide clubgenoten Gerritsen en Pantelic voorbij te skiën en pakte ze de eerste plaats. Ook de 2e seriewedstrijd van de Wolfskamer Trofee betekende een overwinning voor de Geldermalsense. In Landgraaf ging ze onbedreigd en met ruim verschil naar het goud en bleek ze tevens de snelste dame van deze skidag te zijn, wat haar nog een extra prijs opleverde.

De laatste wedstrijd was de moeilijkste van de drie slalomwedstrijden. Heijdemann was geblesseerd aan de schouderterug gekomen uit het Oostenrijkse Kaprun maar wilde toch heel graag deze wedstrijd mee skiën. Na een verschrikkelijke val tijdens een training voor de TH van de Nederlandse skivereniging van zo'n 3 meter met behoorlijk wat snelheid werd de skister met letsel aan gezicht en schouder afgevoerd naar de dokter. Uiteindelijk bleek de schouder flink gekneusd en de banden opgerekt. Dankzij haar nieuwe wedstrijdhelm met bumper, mogelijk gemaakt door Bierman Advocaten, bleef haar meer letsel bespaard en uiteindelijk vielen gelukkig de wonden in haar gezicht mee.

Terug in Nederland werd direct haar fysiotherapeut Van Grootel ingeschakeld. Met diverse oefeningen en medicijnen en extra ondersteuning kwam Roosmieke enigszins wedstrijdklaar aan de start. Na het inskiën bleken stokinzet en afzetten zeer minimaal mogelijk maar de skister ging ervoor. Na een voorzichtige start bij de eerste run wist Heijdemann toch de beste tijd te skiën maar met slechts 5 honderdste voorsprong op nummer 2. Ook nummer 3 zat haar op de hielen.

Bij de afsluitende slalom moesten de dames in omgekeerde volgorde van tijdsnelste starten en wist nummer 3, Van Winsen, een zeer snelle tijd neer te zetten. Nummer 2, De Ruiter, maakte een fout en kelderde naar plaats drie. Roosmieke gaf alles en wist Van Winsen met 2 honderdste voor te blijven en pakte wederom goud. Met driemaal een eerste plaats en met 75 seriepunten pakte de scholiere tevens de overalltitel bij de dames.

Nu volgen nog twee indoorwedstrijden en dan wordt het lange skiseizoen afgesloten. Half juni is de start van het nieuwe skiseizoen met diverse conditiekampen.