• Anouschka Canters

Dubbele overwinning voor Melianne van Wakeren

ERICHEM De zomeravondwedstrijden bij manege Satana in Erichem zitten steevast volgeboekt met deelnemers, die heel vaak van ver weg komen. Dat was deze keer niet anders. Voor Melianne van Wakeren was het dichterbij. De amazone uit Meteren deed mee met haar Gommibee. Ze won in de klasse Z1 beide proeven (215.5/211.5). De wedstrijd was voor haar tevens een persoonlijke overwinning, want ze was haar bodyprotector vergeten. Na haar val enige tijd geleden waarbij ze een ernstige blessure aan haar rug opliep, durfde ze eigenlijk niet meer zonder bodyprotector op een paard te stappen. Ze besloot echter toch te starten en met goed resultaat dus. Ellen ter Bruggen van rijvereniging Tielerwaard-West heeft momenteel de goede koers te pakken met menpaard Ezra. Zij deed in Erichem mee in de klasse B en wist niet alleen een keer eerste te worden, maar tevens een winstpunt te pakken.

Op zondag vond een dressuurwedstrijd plaats op het clubterrein van rijvereniging Ons Genoegen in Beesd. Ondanks enkele regenbuien werd er goed gepresteerd. Ondermeer door drie amazones van de organiserende club. Zo stuurde Hanneke Bassa haar nieuwe troef Habertje naar twee eerste prijzen in de klasse L1 (191.5/183.5). Marjolein Korthof legde in het zadel van Bellastrade in beide M1-proeven beslag op de eerste plaats (194/189.5). De jongste van dit drietal, Cordia van de Water liet een hele fijne proef zien in de B/AB met Richter's Mara en werd hiermee ook een keer eerste (191). De andere proef in deze klasse werd gewonnen door Roosmarijn Middag met Rosedale Fairy (192). Deze combinatie heeft zich onlangs ook weten te plaatsen voor de Gelderse Kampioenschappen. Aankomende zaterdag is het zover en vertrekt een delegatie ponyruiters hiervandaan naar Wezep voor de strijd om de provinciale titels, naast Roosmarijn gaat het ook om:

Cindy Warnar met Epple, L1/DE-dressuur

Yfke van Dam met Freek, B/C-springen

Elsa van den Broek met Jona, L/C-springen

Hippische agenda: 5 augustus: Gelderse Kampioenschappen voor ponycombinaties in Wezep; 6 augustus: dressuurwedstrijd bij HC De Lingebrug in Zoelen; 7 en 14 augustus: dressuurwedstrijd bij Manege Satana in Erichem; 11 en 12 augustus: Gelderse Kampioenschappen voor paardencombinaties in Wezep; 13 augustus: dressuurwedstrijd bij De Malsnaruiters in Buurmalsen; 16 augustus: dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath.