Dubbelslag voor Gianni van Bekkum

NEERIJNEN Lisanne Soeters startte zaterdag op de eerste buitenwedstrijd van het seizoen bij manege De Paardesprong in Neerijnen. In het zadel van leenpaard Some Pleasure werd de instructrice van de Bergakkerruiters eerste in de klasse ZZ-licht (217.5). Het is voor Lisanne de eerste keer dat ze uitkomt op dit niveau. Trainen doet ze samen met de eigenaresse van de bruine ruin, Esther Dokman. Varikse Gianni van Bekkum ging met twee paarden naar Neerijnen. In de Z2 behaalde hij een tweede prijs met Apache R (218). In de L1 stuurde hij Grandeur, die hij rijdt voor een eigenaar, naar een eerste en tweede prijs en topscores (210/199). Glijn Claerhout is met zijn Gringo hard op weg naar de Z1. Tijdens de wedstrijd in Neerijnen behaalde hij in de M2 een eerste en tweede prijs en een winstpunt. Ook het optreden van de vriendelijk rijdende Bente Wildeboer met Zoe in de M2 leverde een tweede prijs en een winstpunt op. In de klasse B was er nog een tweede prijs voor Joyce van Zijl met Zita (198). De kersverse combinatie komt uit voor de organiserende manege. Aansluiten als tweede in de andere proef mocht clubgenoot Nine Koopmans met Juvento (192.5). Rijvereniging De Waalzoomruiters organiseerde, ook op zaterdag, een gezellige dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen. Fleur Timmermans maakte er goede sier door met haar Amigo eerste te worden in de M1/DE (189.5). De amazone van Tielerwaard-West is nog niet zo lang geleden overgestapt van de L2 naar deze hogere klasse, maar lijkt met haar pony geen moeilijkheden te ondervinden met de lastiger oefeningen. Op zondag konden de dressuurruiters terecht bij hippisch centrum De Lappenheide in Acquoy. Hier maakte vooral Fabienne Havelaar van De Bergakkerruiters goede sier door met haar Gosse twee keer eerste te worden in de klasse B (192/189.5).

Aankomende zondag staat in deze regio alles in het teken van de indoorcross bij de Harten Hoeve in Deil. In navolging van de outdoorcross in oktober vorig jaar organiseert rijvereniging De Malsnaruiters in samenwerking met PSV de Roskam voor het eerst een indoorcross. In de royale rijbaan van de Harten Hoeve staat een fors aantal natuurlijke hindernissen opgesteld die door ruiter en paard of pony overwonnen moeten worden. Voor de toeschouwers is er alle gelegenheid om de springende combinaties van dichtbij gade te slaan. De wedstrijd begint om 10.00 uur en de toegang is gratis.

Hippische agenda:

8 en 9 april: dressuurwedstrijd bij Stal de Kooihoeve in Rhenoy; 9 april: oefenindoorcross bij manege Harten Hoeve in Deil; 16 april: dressuurwedstrijd bij manege Satana in Erichem; 23 en 24 april: springwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath.