• Ab Donker

Duidelijke winst voor Tricht

TRICHT Dankzij een duidelijke 3-6 zege tegen hekkensluiter BLC in Den Bosch nam Tricht met nu zes punten ruim afstand van de gevarenzone in de tweede klasse. Bovendien gooit Tricht ook hoge ogen in de derde periode.

Binnen twintig minuten vielen er al vier goals. Reeds na dertien minuten opende René van Soelen uit een voorzet van Ruben Lambregts met 0-1 de score. Al twee minuten later maakte Teun Kessens echter gelijk: 1-1. Drie minuten nadien stond Tricht al weer op voorsprong. Opnieuw tikte René van Soelen de bal in het doel (1-2), ditmaal na een corner van Sven van Maurik. Uit een pass van René van Soelen liep Tricht tot 1-3 uit. Marijn Bransen was de BLC-defensie te snel af en scoorde. Met 1-3 leek de partij reeds vroeg beslist maar niks bleek minder waar. Na een vlotte Bossche combinatie kon Trichts keeper Jon van Oort eerst nog redden, doch Thomas Mesu scoorde met 2-3 alsnog.

Na de thee kwam Tricht onder druk en keeper Jon van Oort moest de gelijkmaker voorkomen. Halfweg de tweede helft kwam de 2-4 voor Tricht dan ook als een opluchting. Na een aanval via René van Soelen en Marijn Bransen zorgde Wesley van Maurik voor de afronding: 2-4. Nog gaf BLC echter niet op want met een ver schot via de paal maakte Thomas Mesu zijn tweede doelpunt: 3-4. Pas de 3-5 van Arjan Hakkert loodste Tricht even later definitief in de zegehaven. Hij rondde een voorzet van Bransen af. Na een combinatie met weer Bransen zorgde Sven van Maurik vlak voor tijd voor de royale 3-6 eindstand.

Komende zaterdag speelt Tricht thuis tegen het eveneens sterk oprukkende Wilhelmina'26 uit Wijk en Aalburg.