• foto Rias Immink

Duur 2-4 verlies voor Tricht

TRICHT - Tricht leed zaterdag thuis in de tweede klasse met 2-4 een dure nederlaag tegen GDC, de nummer 2 van de ranglijst. Ook door veel defensieve fouten waren de goals van Arjan Hakkert en Ramon van Soelen onvoldoende voor succes. GDC staat nu bovenaan in de tweede periode.

Ondanks beter veldspel stond Tricht na een half uur op het eigen kunstgras al met 0-2 achter. In de 27e minuut profiteerde Pascal de Vries van een te zachte terugspeelbal van Mark van Zijl. Drie minuten later knalde Pascal de Vries ook een vrije trap van ver prachtig in de hoek: 0-2. Al snel kwam Tricht tot 1-2 terug. Uit een voorzet van Rein Bastiaanse kopte Arjan Hakkert de bal voorbij de misgrabbelende keeper. Met een kopbal na een corner herstelde Lourens Fieten weer rap de Eethense marge met twee goals verschil: 1-3. Vlak voor rust bracht Ramon van Soelen na een voorzet van Bastiaanse met 2-3 de spanning volop terug.

Tien minuten na de hervatting reageerde Tricht-trainer Jan van Setten bij een discutabel buitenspelsignaal voor Ramon van Soelen dusdanig dat hij van de arbiter rood kreeg. Vergeefs probeerde Tricht via pogingen van de broers Ramon en René van Soelen gelijk te maken. GDC loerde op counters en een kwartier voor tijd maakte Lourens Fieten met 2-4 zijn tweede doelpunt. Trichts keeper Rian Drost moest bij een Brabantse counter nog eenmaal goed redden. In de slotfase kwam de thuisclub ondanks een schot van Wesley van Maurik en een kopbal van Ramon van Soelen niet meer dichterbij. Dus raakte Tricht zowel in de strijd om de tweede periode als in de race in de kopgroep dure punten kwijt na de mooie opmars van vlak voor de winterpauze.