Edmundo pakt goed aan

ZOELEN In de regio vonden er dit weekend verschillende dressuurwedstrijden plaats. Op zaterdag organiseerde rijvereniging De Grote Brug er één bij HC de Lingebrug in Zoelen. Deze wedstrijd gold voor ruiters vanaf de klasse M1 tot het ZZ-Licht als eerste selectiewedstrijd voor de komende indoorkampioenschappen. Lisanne Soeters van De Bergakkerruiters maakte er goede sier op Some Pleasure. Ze stuurde deze zeventienjarige zoon van topvererver For Pleasure naar een tweede plaats in de Z2 (221). Lisanne traint de bruine ruin samen met zijn eigenaresse Esther Dokman. Laatstgenoemde wil er binnen niet al te lange tijd ook weer mee starten. Ook Adrienne Hoolmans bleek goed in vorm met haar Escada en werd twee keer eerste in de Z1 met voor beide proeven een winstpunt. De amazone heeft er bewust voor gekozen om dit seizoen nog in de Z1 te starten, maar is met haar mooie zwarte merrie al wel volop aan het trainen voor de overstap naar de Z2. Voor Escada geldt dit niet, maar Adrienne heeft in laatstgenoemde klasse al de nodige ervaring, met andere paarden. Lobke Bijl van rijvereniging Tielerwaard-West startte in Zoelen met Diamond's Dreamer W. Met deze nakomeling van Viceroy T is ze fanatiek op eventingwedstrijden. Het crossseizoen is bijna voorbij en ze kan zich nu dan ook weer volop toeleggen op de reguliere dressuur- en springwedstrijden. Haar bruine ruin lijkt ook heel goed te kunnen meekomen tussen de witte hekjes en pakte een oranje lint in de klasse M1 (192). Henriëtte Sturkenboom was twee keer de onbetwiste winnares in de klasse B met Grazzia Sollenburg. De combinatie van De Malsnaruiters behaalde op deze wedstrijd maar liefst vier winstpunten in één keer (199/196).

Op zondag vond een dressuurwedstrijd plaats bij De Kooihoeve in Rhenoy. Hier was een tweetal amazones van rijvereniging Ons Genoegen succesvol. Sabrina Melotti deed in de Z1 mee met de KWPN-goedgekeurde hengst Edmundo. ,,Tijdens de eerste proef was hij heel goed bij de les en voelde hij fijn aan. Deze wonnen we dan ook met 214.5 punten. In de tweede proef liepen er paarden door de gang, waardoor hij erg was afgeleid. Dat gebeurt met een hengst nu eenmaal sneller, maar de flinke onvoldoendes die we daarvoor kregen, kostten ons een winstpunt. Toch was ik tevreden, Edmundo is nog maar onlangs gestart in de Z1, maar hij pakt heel fijn aan en doet eigenlijk altijd zijn best. Sinds kort les ik bij Laurens van Lieren en dat lijkt nu al zijn vruchten af te werpen." Sabrina begeleidt op haar beurt regelmatig Margriet van Beusekom van de Waalruiters-West in het rijden. Deze amazone startte in Rhenoy met Heleentje . De vierjarige vos heeft inmiddels al de nodige kilometers in de benen en bezorgde Margriet twee keer een oranje lint in de klasse L2 en tevens een winstpunt. Clubgenoot Suus Rooijens stuurde op dezelfde locatie haar Sylvester twee keer naar een eerste prijs in de klasse B, kleine maat (66/63.67). In dezelfde klasse, maar dan grote maat werd Suzanne de Jong van rijvereniging Ons Genoegen een keer eerste en tweede in het zadel van de fijn lopende Damira (67.83/67.67). De andere eerste proef in die rubriek werd een overwinning voor Kim Duizer van Tielerwaard-West met Avalon (68.33). Bij PSV de Roskam vond op zondag eveneens een dressuurwedstrijd plaats. Hier deed in de L1 Anne Staal mee met Brechtsje DB. De Friese merrie viel op door haar fijne manier van bewegen en voerde de oefeningen netjes uit. Dit leverde een eerste en tweede prijs op (186/185.5). Sanne Kardol van manege De Paardesprong uit Neerijnen deed in Kapel-Avezaath mee met de getalenteerde Zhivago-dochter Happiness. In de klasse B werd dit duo twee keer eerste (199/194). Sanne rijdt de bruine merrie voor een andere eigenaar. Voor haar zelf heeft ze sinds kort een driejarig paard in opleiding. Sanne heeft haar liefde voor het rijden van geen vreemde, moeder Veronique is een bekende verschijning in de regionale wedstrijdring.

Hippische agenda:

29 oktober: dressuurwedstrijd bij HC de Lappenheide en ; 29 en 30 oktober: selectie springwedstrijd HC De Lingebrug in Zoelen; 30 oktober: dressuurwedstrijd bij manege Hartenhoeve in Deil; 4 november: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 5 november: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug; 5 en 6 november: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 6 november: dressuurwedstrijd bij manege Satana in Erichem.