• Foto: Ab Donker

Eerste driepunter voor Beesd

ORTHEN - Beesd hield aan de uitwedstrijd bij OSC'45 in Orthen drie kostbare punten over. Het werd 0-3 voor de mannen van trainer Gert Heysteeg, die door dit resultaat verder afstand namen van de onderste regionen van de vierde klasse F Zuid 1.

Halverwege de wedstrijd was het al zo goed als bekeken. Beesd leidde op dat moment met 0-2 door twee doelpunten van Hans Kroeze en er was geen vuiltje aan de lucht. En al helemaal niet toen het binnen dertig tellen na herbegin 0-3 werd.

Nog niet eerder ging Beesd dit seizoen met een 2-0 voorsprong aan de thee. Hoewel er bepaald niet goed gevoetbald werd zat het scoreverloop de ploeg deze keer mee. Binnen zes minuten kreeg Beesd een strafschop. Jarno van de Water slalomde het strafschopgebied in, werd neergelegd, krabbelde weer op en schoot de bal in het zijnet. De arbiter gaf alsnog een strafschop, die Kroeze feilloos benutte: 0-1.

Vijf minuten voor de pauze werd de opgerukte verdediger Coen Verwolf neergelegd en de vrije trap schoot Kroeze opnieuw goed binnen.

Vanaf de aftrap van OSC'45 werd de wedstrijd beslist. Beesd veroverde de bal en Igor Bassa tekende voor de 0-3. Bij de thuisclub kregen nog twee spelers direct rood: een voor spugen en de ander voor natrappen.