• Het elftal dat kampioen werd 5 jaar na de (her)oprichting van VV Tricht

    VV Tricht

Festiviteiten 75 jaar vv Tricht

TRICHT Eind mei en begin juni viert de voetbalclub Tricht het 75-jarig bestaan. In feite bestaat Tricht via voorloper TVV (Trichtse Voetbalvereniging Voorwaarts) sinds juni 1919 al precies honderd jaar, maar tijdens de mobilisatie voor het begin van de Tweede Wereldoorlog werd die prille vereniging in de herfst van 1939 na twintig jaar ontbonden. Bijna vijf jaar later volgde reeds de herstart.

Met diverse festiviteiten wordt het jubileum van Tricht gevierd. Op Hemelvaartsdag 30 mei is de start met het internationale Gijpo JO-9 jeugdtoernooi dat voor het tiende jaar op rij wordt gehouden. Vrijdag 31 mei precies op de datum van oprichting is er een officiële receptie met de huldiging van diverse clubmensen voor hun lidmaatschap van 25, 40, 50 of zelfs 60 jaar.

Op zaterdag 1 juni vinden de Tricht Highlandgames plaats voor de fans van stoere volksspelen. Woensdag 5 juni wordt de feestweek vervolgd met een clinic van profclub FC Utrecht. Op donderdagavond 6 juni is er een speciale Noppen en Naaldhakken Bingo voor de liefhebbers. Vrijdag 7 juni wordt er een groot "Walking Football Tournament" gehouden. Op zaterdag 8 juni zijn er de gehele dag voetbalwedstrijden tussen bijzondere teams, zoals duels van de Oude Glorie van Tricht en het eerste elftal van Tricht tegen speciaal samengestelde Betuwse regioploegen. Met een feestavond wordt op die zaterdag het programma afgesloten.