Fleur Timmermans geselecteerd voor KNHS Beloftetrainingen

RHENOY Bij Stal de Kooihoeve in Rhenoy vond op zaterdag een dressuurwedstrijd plaats. Voor ponycombinaties gold deze wedstrijd als een selectie voor de Gelderse Kampioenschappen, die over enkele weken plaatsvinden. Inmiddels verzekerd van een startplaats op dit bijzondere evenement is Fleur Timmermans met Leonard. Zij behaalde in Rhenoy een eerste prijs in de klasse M1/DE (200) De amazone van rijvereniging Tielerwaard-West is nog maar enkele maanden een combinatie met de pony Leonard. Onlangs wisten zij zich ook al te kwalificeren voor de KNHS Beloftetrainingen.

Suus Rooijens van de Waalruiters-West uit Ophemert deed in Rhenoy mee met Sylvester in de klasse L1/AB en behaalde naast hoge scores (214/211) tevens twee eerste prijzen. De kleine schimmel is inmiddels goed bevestigd in de oefeningen en laat steeds een stille aanleuning zien. Op dezelfde locatie deed ook een aantal paardencombinaties mee.

Joyce de Vos lijkt weer helemaal in vorm met Avosereno en werd in de klasse ZZ-Licht een keer eerste (60.57). In de L2 was er nog een oranje lint voor Hanneke Bassa van Ons Genoegen in het zadel van H-Abertje. Deze fraaie vosmerrie van Willem van Weert komt uit de bekende dressuurpaardenfokkerij van Huub van Helvoirt. Anne Bergman uit Geldermalsen stuurde in Rhenoy haar fijn bewegende Doreno twee keer naar de overwinning in de klasse L1 (196.5/194.5).

Op dezelfde dag vond een dressuurwedstrijd speciaal voor Friese paarden plaats bij HC de Lingebrug in Zoelen. Hieraan deed Sander de Leeuw mee met de pas vierjarige SDL Pierskje, die hij op de wedstrijd uitbrengt voor eigenaresse Elly Huisman. De eigenaar van manege De Paardesprong in Neerijnen, die recent goede sier maakte met zijn optreden in de Grand Prix op zijn eigen troef Wotherspoon, maakte ook een goede indruk in Zoelen. Hij stuurde de zwarte blikvanger naar een eerste en tweede prijs in de klasse L2 (2007/200.5).

De voor de Paardenheerlijkheid Mariënwaerdt uitkomende Wendy Westra blijft winnen met haar Mooie Dame. Met deze Friese merrie behaalde Wendy een eerste plaats in de L1 (196). Nicole van Dishoeck was voorheen ook een vaste bezoekster van wedstrijden voor Friese paarden. Maar nog niet zo lang geleden verkocht ze haar Z2-Fries, Ellroy naar Italië. Sinds enkele maanden is ze eigenaresse van Whinny Sandigo en hiermee deed ze onlangs bij manege Luxool in Nijkerk mee aan een dressuurwedstrijd in de klasse ZZ-Zwaar en behaalde met haar nieuwe troef een eerste prijs (63.86). De amazone van Ons Genoegen is sinds enkele maanden een gediplomeerd Bitfit Consultant en heeft in de regio inmiddels al meerdere paarden aan een fijn passend bit geholpen.

NIGHT OF THE HORSE De tweede editie van de Night of the Horse, een 24-uurs wedstrijd bij de HSA Ravenswaaij, was wederom een succes. Gedurende een etmaal kwamen paardensporters in zowel springen, als onder het zadel en aangespannen rijdend in de baan. Echte publiekstrekkers waren de kür op muziek en de mini-marathon. Een gedeelte van de opbrengst van deze wedstrijd gaat net als vorig jaar naar stichting KiKa. Onder andere Charlotte Smit uit Meteren verscheen er in de baan. Zij startte met haar Davinci in de klasse ZZ-Licht. Het duo werd twee keer eerste met mooie scores (220/218). De combinatie is nu ZZ-Zwaar startgerechtigd.

Nog aan het begin van haar rijkunstige loopbaan staat Charlie Smits. Deze jonge amazone van De Tielerwaard-West pakte in de Bixie, klasse AA/A een eerste prijs en een winstpunt. De springwedstrijd die plaatsvond in Ravenswaaij was een ingelaste selectie, nadat deze vanwege de slechte weeromstandigheden bij HC de Lingebrug een week eerder geen doorgang kon vinden. Ruiters schreven hiervoor enthousiast in en er werd goed gepresteerd.

Simone Gremie van Ons Genoegen sloeg een dubbelslag. Niet alleen werd ze met Dieminka eerste in de klasse Z, met haar nieuwe troef Libelle behaalde ze na een foutloze eerste omloop in de klasse L eveneens een oranje lint. In de M/C was er een tweede plaats voor Elsa van den Broek met Jona. Twee keer eerste werd Laureanne Wellner van de Malsnaruiters in het zadel van Tiffy. Jill Peterse van de Bergakkerruiters stuurde haar Yara middels een dubbelnulrit en een mooie stijlscore naar een derde plaats in de klasse B/DE. In de BB/AB ging het oranje lint naar Ava-Kee Uittenbogerd in het zadel van Lageveld Tomcat.

[Hippische agenda: }

5 en 6 januari: finale marathon Betuwe Lingecup bij HC de Lingebrug in Zoelen; 7 januari: dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 13 januari: kür op muziek bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 13 en 20 januari: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 14 en 19 januari: dressuurwedstrijd HSA Ravenswaaij; 20 januari: dressuurwedstrijd bij Stal de Kooihoeve in Rhenoy; 21 januari: dressuurwedstrijd bij de Harten Hoeve in Deil.