Fleur Timmermans meest harmonieuze combinatie

RAVENSWAAIJ Er vonden dit weekend meerdere dressuurwedstrijden plaats. Vrijdagavond deed Axelle Berende uit Meteren mee aan de dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij met haar In-Connection's Hiolito. Recent startte de amazone nog op het NK in de klasse L1. Nu stapte ze over naar de L2 en werd meteen weer twee keer eerste (191/189.5). Bij manege De Paardesprong in Neerijnen werd zaterdag een wedstrijd gehouden. Hier behaalde in de Z2 Saskia Plomp een eerste prijs met Farouche (212). In de Z1 werden beide tweede prijzen gewonnen door Linda Bakker met haar Ushi (216/204). Op dezelfde locatie maakte Margriet van Beusekom van Stal de Jong in Ophemert goede sier. Met Heleentje pakte ze in de M1 een eerste en tweede prijs. Ze deed ook mee met haar nieuwe paard Ralf en hiermee behaalde ze in dezelfde klasse wel winstpunten, maar viel net buiten de prijzen. Nine Koopmans van manege De Paardesprong stelde haar Pinar aansprekend voor in de klasse B en werd zowel een keer eerste als tweede (212/199.5).

In de regio Tiel staat momenteel alles in het teken van de Roskamse Paardendagen. Vrijdag werd de aftrap hiervoor gegeven met het onderdeel kür op muziek en Pas de Deux. Een mooi aantal deelnemers verzorgden fraaie optredens. Op zaterdag en zondag vond een dressuurwedstrijd plaats. Het bijzondere aan deze wedstrijd was overigens, dat aan de jury's over beide dagen gevraagd was om geheel in lijn met de KNHS-voorschriften de meeste harmonieuze combinaties aan te wijzen. Fleur Timmermans maakte er veel indruk met haar nieuwe pony, Leonard. De amazone van rijvereniging Tielerwaard-West heeft deze topper nog maar enkele weken op stal staan, maar kan er al heel fijn mee rijden. Niet alleen won zij met overmacht de rubriek M1/DE (207.5/198), tevens kreeg zij de oorkonde voor de meest harmonieuze combinatie mee naar huis. In dezelfde klasse, maar dan met een kleine maat pony werd clubgenote Ava-Kee Uittenbogerd twee keer eerste (187/185). Haar Lageveld Tomcat is opgeleid als springpony, maar Ava-Kee heeft hem ook in de dressuurring nu fijn aan het lopen. Met haar nieuwe, en grotere, troef Handsome Boy startte deze amazone ook in de klasse B/DE en behaalde hierin weliswaar geen prijs maar al wel hoge punten. Op maandagavond stond op dezelfde locatie een wedstrijd voor beginnende combinaties op het programma. Bij de pony's ging in beide B-proeven Nina van Lavieren aan kop met Spike (215/211.5). Deze combinatie is duidelijk klaar om officieel te gaan starten. Bij de B-paarden maakte vooral Wendy Hoving indruk. Ze stelde haar bonte Metaxa heel vriendelijk voor en voerde de oefeningen heel precies uit. Dat leverde hoge punten, 226 en 220.5, op en tevens twee oranje linten. Ook deze combinatie kan zo starten in het reguliere deelnemersveld.

Hippische agenda: 8 t/m 17 september: Roskamse Paardendagen bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath: 15 september: Avondoefenspringen; 16 en 17 september: springwedstrijd, paarden, pony's en veteranen; 16 en 17 september: dressuurwedstrijd bij PSV de Lekzoomruiters in Culemborg; 17 september: dressuurwedstrijd HSA Ravenswaaij; 13 en 20 september: dressuurwedstrijd HC de Lingebrug in Zoelen.