Geldermalsen onthaalt 25ste editie Roparun tijdens Pinksterweekend

BEESD De gemeente Geldermalsen staat tijdens het Pinksterweekend (14-16 mei) in het teken van de Roparun. Op zaterdag 14 mei gaan 333 teams van start in Parijs en Hamburg en lopen, in estafette, in twee dagen naar Rotterdam. Op maandag 16 mei doorkruisen de teams de gemeente Geldermalsen. In aanloop naar de Roparun zamelen de teams zoveel mogelijk geld in. De opbrengst van de Roparun, vorig jaar 5 miljoen euro, gaat naar ruim 150 goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Dit jaar start de 25ste editie van de Roparun. Michael Beenhakker, directeur van Stichting Roparun: ,,Er hebben zich 333 teams voor deze jubileumeditie ingeschreven. Al 25 edities lang hebben 108.000 deelnemers meegedaan aan de Roparun, hebben 2.000 vrijwilligers zich ingezet en hebben we meer dan 67 miljoen euro opgehaald voor mensen met kanker. Met de opbrengsten hebben we 1.200 projecten kunnen ondersteunen die het leven van mensen met kanker veraangenamen. Een resultaat waar we samen trots op kunnen zijn. En natuurlijk kunnen we niet zonder de steun van de gemeenten waar de Roparun doorheen komt. Ik hoop dat ook dit jaar de inwoners van gemeente Geldermalsen de Roparunteams een warm onthaal geven."

Tijdens de Roparun zijn alle teams via www.roparun.nl live te volgen. Alle informatie over de doorkomsten in de diverse steden, gemiddelde snelheid van de teams en de verwachte aankomsttijd in Rotterdam is op de website te vinden.