Gemeente Geldermalsen onthaalt Roparun tijdens pinksterweekend

BEESD Het Pinksterweekend (23-25 mei) staat ook in de gemeente Geldermalsen in het teken van de Roparun. Op zaterdag 23 mei gaan 315 teams van start in Parijs en Hamburg en lopen, in estafette, in twee dagen naar Rotterdam. Op pinkstermaandag doorkruisen de teams de gemeente Geldermalsen. In aanloop naar de Roparun zamelen de teams zoveel mogelijk geld in. De opbrengst van de Roparun gaat naar goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker.

Michael Beenhakker, directeur van Stichting Roparun: ,,De Roparun is een groot evenement. Het is prachtig dat ook dit jaar zoveel mensen zich hier belangeloos voor inzetten. Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen, dat is meer dan anderhalve marathon. Gemiddeld bestaat een team uit 25 personen, waaronder fietsers die de lopers begeleiden. Dat betekent dat er ruim 8000 mensen 'onderweg' zijn van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Om de organisatie in goede banen te leiden zijn er meer dan 400 vrijwilligers actief. En natuurlijk kunnen we niet zonder de steun van de gemeenten waar de Roparun doorheen komt. Ik hoop dat ook de inwoners van de gemeente Geldermalsen de Roparunteams een warm onthaal geven."

ROUTE Tijdens de Roparun zijn alle teams via www.roparun.nl live te volgen. Alle informatie over de doorkomsten in de diverse steden, gemiddelde snelheid van de teams en de verwachte aankomsttijd in Rotterdam is op de website te vinden.

,,Vorig jaar bracht de Roparun 5,4 miljoen euro op. Daarmee ondersteunen we ruim 155 goede doelen in hun belangrijke werk dat ze verrichten voor mensen met kanker. Het zijn allemaal doelen die helpen ons motto waar te maken: Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven", aldus Beenhakker.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. Ruim 8000 lopers, fietsers, chauffeurs en verzorgers zamelen met deze sportieve prestatie geld in voor mensen met kanker. De Roparun is ontstaan in 1992 en heeft inmiddels ruim 62 miljoen euro opgebracht. De Roparun ondersteunt goede doelen die zich richten op palliatieve zorg voor mensen met kanker. Dit jaar start de 24e editie van de Roparun op zaterdag 23 mei in Parijs en Hamburg. Op maandag 25 mei finishen de teams op de Coolsingel in Rotterdam.