Gerco van Tuijl reservekampioen op NK SGW

CULEMBORG In Maasdijk werd afgelopen weekend gestreden om de nationale titel Samengesteld Mennen. Nadat een paar weken geleden Gerco van Tuyl indruk maakte op de grote samengestelde wedstrijd op landgoed Mariënwaerdt in Beesd, liet hij met zijn vierspan Welshpony's ook in Maasdijk een sterke verrichting zien. In het algemeen klassement voor de klasse drie eindigde deze aanspanning van menclub Waal & Linge na de onderdelen dressuur, marathon en vaardigheid op een fraaie derde plaats.

Hij was niet het enige succesvolle lid van de menvereniging. Zo stuurde Ad van Zandwijk zijn Arco naar een derde plaats in de rubriek Enkelspan Paard, klasse 2. De vaardigheid bleek met een eerste plaats zijn sterkste onderdeel. Een zesde plaats was er in de overvolle rubriek Enkelspan Paard, klasse 4 voor clubgenoot Stefan van der Meijden met zijn Ezra. Onlangs kocht deze menner een goed veulen van de Gelderse hengst Edmundo, zodat de opvolging in de mensport voor hem gewaarborgd is.

Op zaterdag vond in Ommeren op het clubterrein van PSV de Margrietruiters de gezellige en laatste wedstrijd om de Betuwe Bixiecup plaats. Hieraan deden ondermeer broer en zus Korevaar mee. Met Shetlander Princess maakten zij goede sier. Annemarijn werd kampioen in de rubriek B1-dressuur en Ruben mocht opstellen als derde. Op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo vond ook op zaterdag de Hippiade plaats ofwel het Nederlands Kampioenschap. Deze keer waren er de ponycombinaties aan de beurt. Van de Bergakkerruiters deed een viertal mee in de klasse L. Uiteindelijk eindigde dit viertal op een mooie achtste plaats. Aankomend weekend zijn de paarden aan de beurt in Ermelo.

Hippische agenda: 2 en 16 september: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 3 september: Dressuurwedstrijd manege De Paardesprong in Neerijnen; 4 september: dressuurwedstrijd manege Satana te Erichem; 7 en 14 september: dressuurwedstrijd HC de Lingebrug te Zoelen; 9, 10 en 11 september: dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam; 17 en 18 september: springwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath en dressuurwedstrijd bij PSV de Lekzoomruiters in Culemborg.