Getalenteerde Wanted galoppeert naar tweede prijs

BEESD Van 20 tot en met 22 juli stond op Landgoed Mariënwaerdt opnieuw alles in het teken van de (inter)nationale mensport. Zo'n 200 aanspanningen gingen de strijd met elkaar aan. Er werd ondermeer gestreden om diverse nationale kampioenstitels, de KNHS Para Mentrophy en de overige rubrieken voor zowel professionals als amateurs. John Hol komt uit voor de organiserende vereniging Waal en Linge. Hij deed mee aan de wedstrijd in de rubriek Enkelspan Paard-M. Zijn Wanted is een bijzonder getalenteerd paard en heeft een extra galop; heel handig in alle drie de onderdelen van een samengestelde wedstrijd. In de dressuurproef werd de aanspanning vijfde. Vervolgens klommen ze in de marathon een treetje omhoog en eindigde op de vierde plaats. In de afsluitende vaardigheid werden ze derde. In het totaal klassement mochten ze opstellen als tweede. Clubgenoot Ad van Zandwijk was nauw betrokken bij de organisatie, maar vond tussendoor ook nog tijd om zelf te rijden met zijn tweespan Arco en Alex in de klasse L. Aan het einde van een in alle onderdelen sterk gereden wedstrijd mocht hij als eerste opstellen.

Naast mennen werd er door enkele regionale ruiters ook onder het zadel wedstrijd gereden. Zo deed Pauline van Aalst woensdag mee aan de avondwedstrijd bij HC De Lingebrug in Zoelen. In het zadel van het voormalige Lichte Tour-paard, Bommelhoeve's Oeps maakte ze haar debuut in de klasse Z1 en behaalde hierin een tweede prijs (61.62). Bij manege Satana vindt deze maand een reeks van wedstrijd plaats. Op maandagavond startte Rosalie Stern er met Volumia. De amazone uit Tricht stuurde de Jazz-dochter twee keer naar het oranje lint in de klasse B (185.5/184). In het verleden was Evelien Kraaij succesvol met de temperamentvolle merrie tot in de klasse Z1. Vervolgens zorgde Tamara van der Velden ervoor, dat Volumia het sportpredicaat achter haar naam kreeg, door Z2 met vijf winstpunten te worden.

Ook in Erichem startte Kim Duizer van rijvereniging Tielerwaard-West met Jacodi's Montana in de L2/DE. De combinatie blijft winnen en dat was deze keer met twee eerste prijzen en maar liefst vier winstpunten tegelijk niet anders.

Hippische agenda: 28 juli: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 29 juli: dressuurwedstrijd bij PSV De Margrietruiters in Ommeren; 30 juli: dressuurwedstrijd LR Ons Genoegen in Beesd; 31 juli: dressuurwedstrijd bij Manege Satana in Erichem; 6 augustus: dressuurwedstrijd bij HC De Lingebrug in Zoelen; 7 augustus: dressuurwedstrijd bij Manege Satana in Erichem.