• GLTC
  • GLTC
  • GLTC
  • GLTC
  • GLTC

GLTC tennist voor aangepast paardrijden op de HartenHoeve

GELDERMALSEN Het open tennis toernooi van GLTC haalde afgelopen zomer een mooi bedrag van €350 euro op voor het aangepast paardrijden op de HartenHoeve. Donderdag overhandigde de toernooicommissie van GLTC de speciale 'deks' waarmee mensen met een meervoudige handicap beter op de rug van een paard kunnen zitten.

De Geldermalsense tennisvereniging GLTC grijpt het open toernooi (Hooge Hoeven Open) elk jaar aan om een bescheiden bijdrage te leveren aan een lokale of regionale organisatie met een goed doel. Als het even kan zoeken we daarbij een organisatie met een sportief tintje. In 2017 heeft GLTC tijdens het toernooi geld bij elkaar getennist voor de Hartenhoeve in Deil. Op de HartenHoeve is iedereen welkom om de paardensport te  beoefenen, dus ook mensen met een beperking. Voor hen zijn er aangepaste lessen waarbij vrijwilligers en extra hulpmiddelen het mogelijk maken dat mensen met een (meervoudige) handicap ook kunnen rijden.

Van het inschrijfgeld dat wordt betaald voor het toernooi gaat een euro per deelnemer naar het goede doel. Daarnaast wordt een deel van de opbrengst van de loterij ingelegd. Het toernooi, dat elk jaar in de laatste week van augustus wordt gespeeld, heeft dit jaar veel deelnemers getrokken.

In overleg met de Hartenhoeve is besloten het geld te besteden aan drie speciale deks, die het mensen met een beperking gemakkelijker en comfortabeler maken om paard te kunnen rijden. Namens de GLTC toernooicommissie zijn Evelien Veldhuizen, Jacqueline van der Spek en Hans Verhorst tijdens de trainingsavond naar de Hartenhoeve gegaan om de deks te overhandigen aan Hein van Harten.  De deks konden direct worden uitgeprobeerd door Rick en de andere ruiters van de donderdagavond.