• Casper.Baghuis.nl
  • Casper.Baghuis.nl
  • Casper.Baghuis.nl

Gouden KNVB-speld voor Leo van Rijnsbergen

RUMPT Leo van Rijnsbergen uit Enspijk ontving zaterdag uit handen van KNVB-ambassadeur Bart Bruggeman en in aanwezigheid van wethouder Jacoline Hartman de gouden waarderingsspeld. Van Rijnsbergen heeft zich de afgelopen 20 jaar intensief ingezet voor regionale voetbalvereniging Rhelico in Rumpt (en omstreken). Onder meer als voorzitter, penningmeester, clubmanager en lid van verschillende commissies.

Op dit moment is Leo lid van bestuur, waarnemend voorzitter en dagelijks clubmanager. Maar los van functies: ,,Leo is er altijd en draait nergens de hand voor om. Een wedstrijd fluiten als de scheids uitvalt, kroketten bakken als daar de nood is, de pupillen coachen als er iemand ziek is - van lijnen trekken tot teams indelen. "Niemand is groter dan de club" zijn zijn gevleugelde woorden. ,,Leo is zonder overdrijven de kurk waar onze club op drijft en draait", aldus het trotse bestuur van de regionale voetbalvereniging.

Op zaterdag ontving Leo van Rijnsbergen daarom terecht een eervolle onderscheiding uit handen van Bart Bruggeman. Clubprominent Jan Kroezen sprak Leo toe namens de club en nam de vele toehoorders mee terug in de geschiedenis.

Leo wist helemaal niks van dit eerbetoon en was zichtbaar onder de indruk. ,,Een grote mond, maar een ook een klein hartje", maakte hij zelf duidelijk. De hele zaterdag was het toch al feest bij rvv Rhelico : het 50-jarig jubileum werd gevierd met een derby tegen Beesd, een kampioenswedstrijd van het G-elftal, een hele ochtend jeugdclinics, muziek, jubilarissen en 's avonds een groot feest. Hiermee werden de festiviteiten sinds woensdagavond afgesloten.