• Ron Bel

Griekse sferen bij Hooge Hoeven Open, met een olympisch tintje

GELDERMALSEN ,,Cartoonist Ron Bel had het al wel door: wat een goede keus hebben wij gemaakt om ons jaarlijks open toernooi deze hete, zonnige en gortdroge zomer een Griekse sfeer meer te geven!" De organisatie van het Hooge Hoeven Open tennistoernooi blaakt van enthousiasme.

,,We willen het vakantiegevoel nog even vasthouden en daarom zorgen we op het Hooge Hoeven Open (HHO) tennistoernooi voor een warm en relaxt zomersfeertje. Over enkele weken beginnen we: vanaf maandag 27 augustus wordt het toernooi gespeeld op het tennispark van GLTC in Geldermalsen. Uiteraard hopen we op wedstrijden van mythische proporties, goddelijke tennistalenten en heldendaden op de baan. En we plakken er ook nog een olympisch stempeltje op."

Zoals elk jaar komt één euro van elke inschrijving ten goede aan een sportief doel in de regio. Deze keer wordt de jonge, talentvolle Beusichemse rolstoeltennisser Rody de Bie ondersteund in zijn poging om in 2020 mee te doen aan de paralympische spelen in Tokyo. Op de finaledag is Rody op het toernooi aanwezig om te laten zien wat zijn olympisch doel inhoudt.

Aanmelden voor het HHO kan nog tot en met 17 augustus, via www.toernooi.nl. Inschrijven kan in singles en dubbels (heren, dames en mix, speelsterkte 3 tot en met 8) en voor dubbels in een aparte 55+ en 65+-categorie (speelsterkte 6, 7, 8). Nieuw is dat 55- en 65-plussers (grotendeels) overdag aan het toernooi kunnen meedoen in aparte categorieën, voor heren, dames en gemengd, ofwel: spelen op eigen niveau tegen leeftijdsgenoten.

De finaledag is op zondag 2 september. Uiteraard zijn ook bezoekers dan van harte welkom om spelers aan te moedigen en om de sfeer te proeven. De organisatie zorgt voor een mediterrane aankleding en Griekse hapjes. Ook vindt dan de trekking van de loterij plaats.

Voor meer informatie over het toernooi: www.toernooi.nl of www.gltc.nl.