• Ab Donker

GVV blijft meedraaien in de top

GELDERMALSEN GVV heeft zondag met 1-1 gelijkgespeeld tegen Jan van Arckel . Het duel was erg beladen en er vielen veel kaarten.

Jan van Arckel opende het duel erg sterk en na 14 minuten kwam de ploeg uit Ammerzoden dan ook op voorsprong met 0-1. Hierna was het GVV dat de resterende minuten van de eerste helft domineerde en een aantal keer dicht bij de gelijkmaker was, maar geen van deze kansen ging erin. Volgens trainer Nicky Beekwilder vergat GVV zich in deze fase ,,te belonen'' en was de aanvoerder van Jan van Arckel een ,,pain in the ass''.

Na de pauze werd er veel op het middenveld gespeeld en vielen er liefst 8 gele kaarten. In de 67ste minuut kreeg Eric Tap van GVV zijn tweede gele kaart en hij mocht dus vertrekken. GVV leek hierna juist beter te spelen en bleef doorgaan met de jacht op de gelijkmaker. Deze viel uiteindelijk in de 84ste minuut toen GVV een penalty kreeg en aanvoerder Marcel van der Heijden deze benutte: 1-1. Hierna ging van Arckel over op een slotoffensief waar verder niets meer uitkwam, eindstand 1-1. Door puntenverlies van de concurrenten blijft GVV zicht houden op de nummer 1, Jan van Arckel, dat twee punten boven GVV staat.

Volgende week speelt GVV uit tegen Beesd; een echte streekderby dus.