• Ab Donker

GVV klopt Teisterbanders na sterke tweede helft

GELDERMALSEN In een wedstrijd met twee gezichten klopte GVV Geldermalsen zondag streekgenoot Teisterbanders: 3-2.

Teisterbanders was duidelijk de bovenliggende partij in de eerste helft. De ploeg uit Kerk-Avezaath liet zich met name fysiek nadrukkelijk gelden en dat leidde tot een 1-0 voorsprong na 25 minuten. De aanvoerder van Teisterbanders kreeg veel te veel ruimte en kun uiteindelijk doeltreffend uithalen: 0-1.

Na een stevige teamtalk door trainer Nicky Beekwilder in de rust had GVV de zaken in de tweede helft weer volledig op een rijtje. Het troefde Teisterbanders in alle opzichten af en kwam in de 52ste minuut op gelijke hoogte. Doelpuntenmaker was Danny Hak, op aangeven van Marcel van der Heijden. Die zelfde Van der Heijden strafte een foutje van de keeper af door met een werkelijk verwoestend schot in de korte hoek de touwen te teisteren: 2-1. In de slotfase zette man van de wedstrijd Danny Hak - in combinatie met Rick van Tussenbroek - Marcel van der Heijden vrij, die voor de beslissing kon zorgen: 3-1. De 3-2 in blessuretijd van Teisterbanders kon daar niets meer aan veranderen.

GVV heeft nog steeds zicht op het doel van dit seizoen: de vijfde plaats. En omdat er nog zes wedstrijden zijn te gaan, zit er wellicht nog meer in. Een vierde plaats geeft namelijk mogelijk recht op de nacompetitie. Maar zover is het nog niet: eerst op paasmaandag de uitwedstrijd bij Wilhelmina, in Den Bosch.