• Ab Donker

GVV laat steek vallen in titelrace

GELDERMALSEN - In de strijd om de bovenste plaatsen heeft GVV zondagmiddag dure averij opgelopen. Op eigen veld kwam de ploeg van trainer Robin Berendsen niet verder dan een 2-2-gelijkspel tegen Alem.

De eerste helft was de thuisclub heer en meester. Na enkele prima mogelijkheden duurde het tot vlak voor rust totdat GVV het net pas wist te vinden. Wie anders dan topscorer Marcel van der Heijden zette zijn club op een 1-0 voorsprong, wat tevens de ruststand was.

De tweede helft kende een goede start van de gasten, met uiteindelijk ook de verdiende gelijkmaker (1-1) na een uur spelen. Vervolgens gebeurde er niet veel noemenswaardigs, tot aan een krankzinnige slotfase. Diep in blessuretijd zorgde een vrije trap op een gevaarlijke positie voor GVV nota bene voor een tegengoal aan de andere kant. Via de muur kwam de bal terug bij een speler van Alem, op dat moment al dan niet in buitenspelpositie, welke de counter inleidde met als eindstation Martijn Leerintveld (1-2). Met dit late doelpunt dachten de gasten de volle buit mee terug te nemen, maar niets bleek minder waar. In de vijfde minuut van de blessuretijd redde Danny Hak op de valreep nog een punt voor de thuisclub, want de wedstrijd eindigde in 2-2. Opvallend detail is dat aan beide goals in blessuretijd een nadrukkelijk buitenspelluchtje zat.

,,Gezien de slotfase moet je eigenlijk stellen dat één punt altijd nog beter is dan nul", verzuchtte trainer Robin Berendsen na afloop. ,,Als ik er nuchter naar kijk dan hebben wij hier eigenlijk heel erg weinig aan, want je mist nu simpelweg de aansluiting met Theole en Wilhelmina. We zagen de laatste weken al dat wij onze wedstrijden maar moeizaam wisten te winnen. Vanmiddag kregen we daar de rekening van en dat is flink balen", aldus Berendsen.

Zondag 2 april wacht voor GVV een uitwedstrijd tegen FC Schadewijk.