• foto Rias Immink

    foto Rias Immink

GVV pakt periodetitel door winst op Rhelico

GELDERMALSEN GVV stelde op de slotdag van de competitie in de vierde klasse F Zuid 1 een plaats in de nacompetitie veilig. De ploeg won met 3-1 van buurman Rhelico, dat zijn laatste wedstrijd in het zondagvoetbal speelde. De Geldermalsenaren bleven daardoor Alem een punt voor en pakten een periodetitel.

Rhelico startte overigens prima. Zo liet Olof Schiltmans een dot van een kans liggen. Voor rust deden er zich verder weinig gevaarlijke situaties voor beide doelen voor. Omdat Alem halverwege tegen RKTVC wel voor stond, moest GVV na rust gaan scoren.

De langdurig geblesseerde maar weer herstelde Patrick van der Lugt kwam al snel in het veld. Hij had slechts honderd tellen nodig om zijn waarde aan te geven. Uit een dieptepass nam Van der Lugt prima aan, hij legde zijn tegenstander in de luren en schoof de bal hard langs doelman Michel Kuipers: 1-0.

Van der Lugt stond ook aan de basis van de 2-0. Hij bediende Silvio Lafrancheschina, die Kuipers omspeelde. Door Rick van Tussenbroek van GVV en Bas van Rijnsbergen van Rhelico werd de 3-1 eindstand bereikt.

GVV speelt in de eerste wedstrijd van de nacompetitie zondag thuis tegen Taxadria uit Oisterwijk.