• foto Rias Immink

    foto Rias Immink

GVV walst na moeizaam begin over Ophemert

GELDERMALSEN Een half uur had vierdeklasser GVV de handen vol aan vijfdeklasser Ophemert. De bezoekers namen zelfs een 0-1-voorsprong, maar konden het zeker na rust niet meer belopen: 6-1. GVV heeft door de winst nog uitzicht op de volgende bekerronde, Ophemert is uitgeschakeld.

Al na drie minuten kwam Ophemert op voorsprong. Harm van de Water schoot van afstand op doel. Doelman Koen Duyx beoordeelde de bal helemaal verkeerd. Hij dacht dat deze naast zou gaan, maar de paal keerde het schot. Voor Sven Marcus was het vervolgens een koud kunstje om te scoren.

GVV brouwde er het eerste half uur weinig van. Slechts een schot van Marcel van der Heijden op de buitenkant paal bracht enig gevaar. Negen minuten voor rust werd het toch gelijk. Van der Heijden kon zo maar doorlopen, passeerde doelman Patrick van Doesburg en zag de bal het doel in hobbelen: 1-1.

Het was spijtig voor het dappere Ophemert dat het voor rust ook nog 2-1 werd. Nu scoorde de andere spits van GVV. Patrick van de Lugt passeerde Van Doesburg voor de tweede keer.

Het feitelijke verschil tussen GVV en Ophemert zat in de kwaliteit van de spitsen. Van der Heijden en Van de Lugt vormden een doorlopend gevaar. Ophemert moest het hebben van de veel statischer Marcus, die na de auze geen potten meer kon breken tegen het verdedigingsblok van de Geldermalsenaren.

Toch kreeg Ophemert nog twee aardige mogelijkheden. Duyx stopte een schot van Bas van Herrewaarden en een kopbal van Van de Water ging luttele centimeters naast.

Halverwege de tweede helft besliste GVV de bekerwedstrijd definitief. De verdediging van Ophemert blunderde opzichtig, waarna Van der Heijden de grote kans liet liggen. Van de Lugt pikte de bal alsnog op en schoot hoog raak: 3-1.

Kort daarop tekende Van der Heijden voor de 4-1. Van de Lugt brak door de laatste lijn. Hij kon zelf schieten, maar legde breed op Van der Heijden, die zijn derde treffer maakte: 5-1. Marnock van Weelden bepaalde in de laatste minuut de eindstand op 6-1.

GVV staat nu met vier punten gelijk met Lekvogels. De Geldermalsenaren moeten komend weekend op bezoek bij Lekvogels in Lexmond. De Geldermalsenaren hebben gezien het doelpuntensaldo dat twee treffers beter is, genoeg aan een gelijkspel.

Zondagvijfdeklasser DSS'14 verloor ook haar tweede bekerduel. Tussen tegen Be Ready werd het 0-2.