• Foto: Ab Donker

Haaften en MVV winnen; punt voor ASH

ASH-SSC'55 0-0

HELLOUW - ASH sleepte zaterdag thuis tegen SSC'55 uit Sprang Capelle in de derde klasse een 0-0 gelijkspel werkelijk uit het vuur. De Brabanders speelden veel beter maar misten legio kansen. Puur op wilskracht hield ASH zich toch staande en bleef het 0-0. Niettemin blijft het Hellouwse degradatiegevaar groot.

Haaften-Herovina 1-0

HAAFTEN - Haaften blijft in de vierde klasse op kop. De thuismatch tegen Herovina werd zaterdag met 1-0 gewonnen. Aanvoerder Danny Verwolf maakte zeven minuten na rust het beslissende doelpunt uit een vrije trap.

Voor rust miste Michael Smit de beste kans, want zijn boogbal werd halfweg de eerste helft door Wouter Schram van de doellijn gehaald. Bij enkele schoten van Herovina redde keeper Remie van der Meijden. Na de 1-0 van Verwolf in de tweede helft werd een knal van Jordy Perdon door de keeper gekeerd. Een Haaftense treffer van invaller John Noorthoek werd wegens buitenspel afgekeurd en bij een doorbraak van Noorthoek werd hij onderuit gehaald. Met 1-0 bleef het spannend maar ex-Haaften speler Lloyd Hobo miste de enige Herovina-kans na rust en zo bleef het 1-0. Haaften staat daardoor nog steeds ongeslagen bovenaan.

Vuren-MVV'58 2-4

METEREN - In Vuren behaalde MVV'58 zaterdag in de vierde klasse een duidelijke 2-4 zege. Pas na een ruime 0-4 achterstand kon Vuren in de slotfase tweemaal tegen scoren.

Voor rust ging het gelijkop met kansen voor beide teams. Na een half uur nam MVV'58 door een intikker van René Story met 0-1 de leiding. Na de thee herstelde trainer Frank Kusters de succesploeg van de week tevoren door Bart Grandia en Maxime van Houte als verse krachten in te brengen. Dankzij twee goals van Martijn van Ingen liep MVV'58 toen snel tot 0-3 uit. Menno van den Brink maakte er halfweg na de thee zelfs 0-4 van. Toen de Meterense concentratie verslapte kon Vuren op het eind nog twee keer scoren: 1-4 en 2-4.

Komende zaterdag speelt MVV'58 in Tiel als inhaalduel het restant van een half uur uit een eerder gestaakte wedstrijd tegen TEC. Beide teams beginnen met tien man en MVV'58 start met een 0-1 voorsprong. Meterense winst is nodig om bovenin te kunnen blijven meedoen.