• Foto: Ab Donker

Herovina verspeelt punten tegen Lekvogels

HERWIJNEN VV Herovina heeft op een warme zaterdagmiddag met 3-1-verloren van VV Lekvogels uit Lexmond. Door dit verlies blijft het spannend wie plek vier bemachtigt aan het eind van het seizoen.

Aan het begin van de wedstrijd was Herovina de betere ploeg. Na een half uur gespeeld te hebben maakte Jeffrey van der Meijden dan ook de verdiende 0-1. Hierna zette de thuisploeg meer druk op Herovina en in de 40ste minuut werd het weer 1-1. In het tweede gedeelte van de wedstrijd zou de beslissing dus gaan vallen.

Gedurende het eerste deel van de tweede helft was het Herovina dat een offensief inzette om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Geen van deze kansen gingen er echter in waarna Lekvogels rond de 65ste minuut de bezoekers terug begon te dringen. Vijf minuten later bezweek de verdediging van Herovina onder de druk en stond het 2-1. In een laatste poging om de wedstrijd nog te doen kantelen ging Herovina vol in de aanval in een waar slotoffensief. Wederom lukte het de bezoekers echter niet om te scoren en Lekvogels wist in de 85ste minuut uit een counter de 3-1 te maken en de wedstrijd definitief op slot te doen.

Zaterdag 4 mei speelt Herovina tegen hekkensluiter RKVSC.