Hoge scores Berrie Komejan

KAPEL-AVEZAATH In het staartje van 2016 vond er nog een menwedstrijd voor dressuur en vaardigheid plaats bij De Roskam in Kapel-Avezaath. Een tweetal leden van menclub Waal en Linge presteerde daar sterk. Zo werd Berrie Komejan met zijn tweespan pony's twee keer eerste in de klasse B en behaalde hierbij opvallend hoge punten (205/202). Zijn Fanny en Fey lieten een fijne aanleuning zien en spanden mooi samen. De jeugdige Ischa Vink heeft het mennen van geen vreemde, zowel zijn vader als grootvader hebben de nodige successen geboekt in de wedstrijdsport. Met de leidsels in handen van Silver stuurde de handige Ischa zijn pony naar een eerste plaats in de L-dressuur (190).

Bij HC de Lingebrug vond op dezelfde dag een Bixie-wedstrijd plaats. De jonge ruitertjes kregen een overvolle programma voorgeschoteld, waarin zij dressuur konden rijden en een parcoursje konden afleggen. In Zoelen was een hoofdrol weggelegd voor Fleur Krebaum. Met haar kleine pony Floortje bezette ze in de klasse AA de eerste plaats in zowel het springen (32) als de dressuur (84). Ze heeft haar liefde voor het rijden van geen vreemde, want moeder Yvonne Krebaum is ook een enthousiast amazone. Ook Fenna Voerman was dubbel succesvol. In de klasse A behaalde ze een eerste prijs in de dressuur (83) en sprong met haar Feeling naar een tweede prijs (33). Fenna en Feeling vormen nog niet zo lang een combinatie, maar daar is niets van terug te zien. Er is duidelijk een klik tussen amazone en pony. Voor de eveneens veelzijdige Jonie Hakkert was er met Zora een eerste prijs (34) in het A-springen en een derde plaats in de A-dressuur (113). Het optreden van Demi Zuijdam, die uitkomt voor rijvereniging Tielerwaard-West met Moonlight was in de B1 twee keer goed voor een oranje lint (120/117). In dezelfde klasse ging de tweede prijs naar Ruben Korevaar (114). Hij bereed Bommelhoeve's Princess, deze bekende Shetlander heeft al meerdere kinderen het wedstrijdpad op geholpen. Lisa van Leeuwen mocht in die goedgevulde B1-rubriek met Dior een keer aansluiten als derde (112). In de klasse A was er nog een tweede prijs voor Noa Anbeek met Ricky (82).

Hippische agenda:

6 en 7 januari: Tweede wedstrijd en finale Betuwe Lingecup bij HC de Lingebrug in Zoelen; 7 en 8 januari: dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 13 en 22 januari: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 14 en 21 januari: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 14 januari: Kür op muziek voor paarden- en ponycombinaties bij manege De Paardesprong in Neerijnen en menwedstrijd dressuur en vaardigheid bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 15 januari: dressuurwedstrijd bij de Harten Hoeve in Deil.