Hoge scores Lisanne Soeters

RAVENSWAAIJ Het wedstrijdweekend werd op vrijdagavond geopend bij Manege Ravenswaaij. Sanna Kardol van manege De Paardesprong stuurde er haar Annika op fijne wijze naar het oranje lint in de klasse B. Tijdens de dressuurwedstrijd op zaterdag en zondag bij PSV de Roskam vond er tevens een selectie voor ponyruiters voor deelname aan de Gelderse Indoor Kampioenschappen plaats.

Er werd massaal ingeschreven en fanatiek gestreden. Ondermeer door Fleur Timmermans met Amigo van rijvereniging Tielerwaard-West. Zij werden twee keer eerste in de L1/DE (187/182) en verzekerden zich daarmee van een startplaats op het Kringkampioenschap. De moeder van Fleur, Melina Timmermans is een bekende menster in de regio, dus Fleur heeft haar liefde voor pony's niet van een vreemde. De jonge amazone krijgt les van Myrna van Wijk en dat geldt ook voor clubgenote Ava-Kee Uittenbogerd. Zij pakte in de klasse B/AB een eerste prijs met Lageveld Tomcat (188). Ook zij verdiende hiermee een uitnodiging voor het Kringkampioenschap. De moeder van Ava-Kee is Jeannette Geesink, een bekende springamazone die nog niet zolang geleden naar deze regio is verhuisd. Naast een selectiewedstrijd voor ponycombinaties kon er in Kapel-Avezaath ook gestart worden in de klasse B en L1/L2 door paardencombinaties. In de klasse B reden een tweetal amazones van De Bergakkerruiters zich in de kijker. Zo maakte Samantha van Breemen een heel aansprekend wedstrijddebuut met Zuidenwind F door een keer eerste te worden in de klasse B (191). Ze moest deze plaats wel delen met clubgenote Sanne Cornelisse met haar als springpaard gefokte Whispering Shadow. Deze laatste combinatie won tevens de andere B-proef (197).

Op zaterdagavond konden ruiters terecht bij manege De Paardesprong voor de klasse Z1 tot en met het ZZ-Licht. Anton Haukes en zijn Dazzling Dante zijn duidelijk in winnende vorm. Het duo pakte in de ZZ-Licht een eerste en tweede prijs met mooie scores (225/221). Ook voor Jonne van Bekkum op de apart bewegende Vikkie was er een oranje lint in deze rubriek (221). De combinatie heeft inmiddels de punten bij elkaar voor de overstap naar de ZZ-Zwaar. In de Z1 maakt Lisanne Soeters een bijzonder aansprekend debuut met Some Pleasure. De instructrice van de Bergakkerruiters heeft dit paard tijdelijk in bruikleen gekregen van Esther Hoppenbrouwers, die er in het verleden Lichte Tour mee startte. Het klikt super tussen de Some Pleasure en Lisanne en het duo werd dan ook twee keer overtuigend eerste (234/225). Als tweede aansluiten in die klasse mocht ook een keer Joyce de Vos met Avosereno (211). Er is nog een aantal reserveplaatsen voor de Gelderse Kampioenschappen beschikbaar, maar ook de Kringtitels moeten nog worden verdeeld. Hierom wordt vrijdagavond bij HC de Lingebrug in Zoelen fanatiek strijd geleverd door verschillende paarden- en ponycombinaties, die zeer goed aan elkaar zijn gewaagd. Aan het einde van de avond worden de kringkampioenen bekend gemaakt. Deze wedstrijd begint om 18.00 uur en publiek is van harte welkom.

Hippische agenda:

15 januari: finale Kringkampioenschap Paarden Rivierengebied bij HC de Lingebrug in Zoelen; 16 januari: kür op muziek bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 16 januari: Minimarathon mennen bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 20 januari: finale Kringkampioenschap Pony's en springen Rivierengebied bij HC de Lingebrug in Zoelen.