Hoge scores voor Laureanne Wellner

ZOELEN Het was een druk weekend voor de paardensporters. Ondanks dat de weersvoorspellingen slecht waren, vielen de weersomstandigheden dermate mee dat alle wedstrijden gewoon door konden gaan, zonder dat de veiligheid van mens of dier daarbij in het gedrang kwam.

Zaterdag overdag vond er bij hippisch centrum De Lingebrug in Zoelen een dressuurwedstrijd plaats. Hier stelde Kim Duizer van rijvereniging Tielerwaard-West haar Avalon heel netjes voor in de klasse L1/DE en dat resulteerde in een eerste prijs en een winstpunt. Suus Rooijens van rijvereniging Waalruiters-West deed zaterdagavond mee aan de ingelaste selectiewedstrijd voor ponycombinaties bij manege Satana. Deze wedstrijd zou een week eerder gehouden worden bij PSV de Roskam, maar moest toen vanwege de ijzel worden afgelast. De Erichemse manege toonde zich voortvarend bereid om de wedstrijd over te nemen, zodat de selectieprocedure voor de Gelderse Kampioenschappen niet in gevaar kwam. Suus won er op haar schimmel Sylvester beide proeven in de klasse B/ABC met dezelfde score(182.5) en verzekerde zich daarmee van een startplaats op de Gelderse Kampioenschappen. De tweede prijs in deze rubriek ging met een winstpunt naar Jill Peterse van de Bergakkerruiters met Demi. Ava-Kee Uittenbogerd aasde eveneens op het toegangsbewijs voor de provinciale kampioenschappen. Dit lukte, want de combinatie die uitkomt voor rijvereniging Tielerwaard-West, pakte in Erichem in het zadel van haar Lageveld Tomcat twee keer een eerste prijs in de klasse L, kleine maat en behaalde daarbij tevens een winstpunt. De kür op muziek-wedstrijd zaterdagavond bij manege De Paardesprong in Neerijnen lijkt een jaarlijkse traditie te gaan worden. De 25-jarige Jonne van Bekkum is min of meer opgegroeid op die manege: ,,Ook mijn paard Vikkie staat hier al van jongs af aan gestald. Met hem kom ik inmiddels uit in de ZZ-Zwaar-dressuur. Ik train al vanaf dat ik hem rijd bij Sander de Leeuw. Voor mijn kür heb ik ondermeer muziek gebruikt van Adèle. Hij liep best fijn, maar maakte een paar kleine foutjes. Daar werden we toch nog mooi derde mee met 68.75 %." De tweede prijs in deze kür op muziek ging naar Lisanne Soeters op Some Pleasure (70.75). Ze berijdt deze ruin van Esther Hoppenbrouwers nu sinds een jaar en heeft er al veel mee gewonnen. Lisanne is werkzaam bij Shetlandponystal Het Zesspan in Kerk-Avezaath en geeft ook instructie op haar eigen club, de Bergakkerruiters.

Op zondag organiseerde rijvereniging De Malsnaruiters een dressuurwedstrijd bij de Harten Hoeve in Deil. Net voor de wedstrijd was er een nieuwe rijbodem gelegd in de hal en de ruiters waren unaniem lovend hierover. Van de organiserende club reed een aantal leden in de prijzen. Zo stuurde Laureanne Wellner haar Tiffy twee keer met hoge scores naar het oranje lint in de B/ABC (200.5/198.5). Een tweede prijs in deze rubriek was voor Manon van den Tempel met Binky (181). Clubgenote Eline Jongeneel deed mee in dezelfde klasse maar dan bij de paarden. In het zadel van haar fijn lopende Contender B werd ze twee keer overtuigend eerste (200.5/193). De voor rijvereniging De Bergakkerruiters uitkomende Isa Brekelmans stuurde haar Karolien op nette wijze naar de eerste plaats en een winstpunt in de L2. Femke Koehein wint de laatste tijd veel prijzen met haar Jason.

In Deil behaalde de amazone van de Waalruiters-West in de M2/DE een eerste prijs en een winstwaardige score. Deze combinatie heeft inmiddels ook een uitnodiging voor deelname aan de Gelderse Kampioenschappen op zak.

Naast rijden onder het zadel, was er zaterdag ook een wedstrijd voor de aangespannen sport bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath. Hier verscheen Berrie Komejan in de baan met zijn tweespan pony's, Fanny en Fey en behaalde net als in de vorige wedstrijd twee keer een eerste prijs in de klasse B (194/188.5). De jeugdige Ischa Vink startte op dezelfde locatie in de klasse L met zijn Silver en dit optreden leverde eveneens een oranje lint op. Beide menners komen uit voor menclub Waal & Linge.

Hippische agenda:

21 en 28 januari: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 22 en 27 januari: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 25 januari: clinic 'Jureren kun je leren' bij HC de Lingebrug in Zoelen; 28 januari: dressuurwedstrijd bij Stal de Kooihoeve in Rhenoy; 29 januari: dressuurwedstrijd bij De Harten Hoeve in Deil.