• Ab Donker

Indeling bekervoetbal bekendgemaakt

GELDERMALSEN De KNVB heeft zojuist de indeling voor het bekervoetbal bekend gemaakt. De pouleduels zullen in de eerste drie weekends van september worden gespeeld.


Diverse poule hebben een sterk regionaal karakter. Dat geldt zeker voor de Betuwse poule waarin ASH, DSS'14, GVV, en Haaften elkaar zullen gaan bekampen in een groep met twee zaterdagclubs en twee zondagploegen. Slechts één van hen kan verder bekeren.
Eersteklasser WNC bekert tegen overbuur Nivo Sparta uit Zaltbommel en tegen de Brabantse zondagclubs EVVC uit Vinkel en HVCH uit Heesch.

Tweedeklasser Tricht zit in een poule met Delta Sports uit Houten, GJS uit Gorinchem en Leones uit Beneden Leeuwen. In de poules van WNC en Tricht bekeren de bovenste twee teams verder. Bij de overige poules geldt dit alleen voor de poulewinnaar.

Vierdeklasser MVV'58 heeft met de kersverse Tielse derdeklasser Theole, Buren en het Zoelense SCZ ook een mooie bekerindeling met drie opponenten uit het zondagvoetbal. Rhelico bekert tegen Sparta'30 uit Andel, het naar de derde klasse gepromoveerde zaterdagteam van het Gorkumse Unitas, en zondagploeg Dussense Boys.

Ook Beesd heeft met Asperen, Ameide en Leerdam Sport leuke bekertegenstanders uit de nabije omgeving. Ophemert bekert tegen het Bossche BVV, het naar de vierde klasse gepromoveerde Hedel en Kerkwijk.