• foto Rias Immink

    foto Rias Immink

Indeling zondagvoetbal: Vrijwel wekelijks een regionale derby

GELDERMALSEN De nieuwe indeling voor het zondagvoetbal is bekend. Voor GVV en Beesd staan maar liefst zeven tegenstanders uit de regio in de vierde klasse E te wachten. Wekelijks staan er de nodige derby's op het programma.

GVV redde het niet in de nacompetitie om een promotieplaats. Beesd wist in de nacompetitie degradatie te voorkomen. Met Buren (in de nacompetitie gepromoveerd uit de vijfde klasse), BZS, MEC'07, RKTVC, SCR (degradant uit de derde klasse), Teisterbanders en Theole staat een loodzware competitie te wachten. Immers bij regionale derby's spelen vaak andere zaken mee dan kwaliteit alleen.

Alem, CHC, Den Dungen, DSC en SCI vullen het negental Rivierenlandploegen aan tot veertien. Een topfavoriet in deze klasse valt niet aan te wijzen.

In de vijfde klasse D nemen DSS'14 uit Heesselt en Ophemert het op tegen Hedel, Heerewaarden, HRC'14, Jan van Arckel, Maaskantse Boys, MOSA'14, OSC'45, Ravenstein, RKVSC, SBV, SCZ en . Wadenoijen. De wedstrijden tegen SCZ (Zoelen) en Wadenoijen zijn regelrechte derby's. Voor de overige wedstrijden moeten de ploegen het opnemen tegen tegenstanders verder weg.

Gezien de versterkingen in de laatste overschrijvingsperiode moet SCZ tot titelfavoriet worden uitgeroepen.