Infoavond WTC de Lingerenners groot succes

GELDERMALSEN - De informatie/lanceeravond van de wielervereniging van Geldermalsen en omstreken: WTC de Lingerenners vond 20 februari plaats Dat de vraag naar een wielervereniging groot was bleek wel uit de opkomst, ruim vijftig mensen waren aanwezig in het clubhuis van Fietscrossvereniging Geldermalsen.

Het bestuur heeft een presentatie gegeven over de doelstellingen en insteek van de vereniging, de clubkleding is onthuld, en de sponsoren zijn benoemd en bedankt voor hun steun. De vereniging gaat voornamelijk om het combineren van sport en plezier, in gezamenlijk verband. Er wordt vanaf begin april begonnen met trainingsritten in de avonden (dinsdag en donderdag), en vanaf eind maart een weekendrit op de zondag (zaterdag is nog in bespreking). De snelheden die hier aangehouden worden zijn voor dinsdag 27 tot 29 km/h gemiddeld en donderdag 31+ gemiddeld. Uiteraard gaat hier meer vorm in komen op basis van het aantal inschrijvingen en de bijbehorende niveau's. Het splitsen en begeleiden van de groepen zal hierop ook worden afgestemd. Hier zal ook een beroep worden gedaan op onze leden zodat elke groep met een voor- en achterrijder op pad zal gaan. Hiermee wordt voorkomen dat beginnende of minder geoefende fietsers eraf gereden gaan worden. Doel is om op ieder niveau een optimale trainingsrit aan te kunnen bieden, het draait om beleving.

Daarnaast waren er nog een aantal vragen over mountainbikers, in eerste instantie worden er geen mountainbike trainingen georganiseerd maar is de vereniging wel degelijk de plek om mountainbikers uit de regio bij elkaar te brengen om vanuit daar iets te organiseren.

Na het drinken van een kopje koffie met appeltaart van sponsor Bakkerij van Walderveen, was er een mogelijkheid om de kleding van het merk Bioracer te passen en meteen te bestellen bij het inschrijven. De € 42,50 kostende startset bestaat uit een bibshort en shirt kort en is bij het aangaan van een lidmaatschap verplicht. De lage prijs van de startset (normale prijs € 100,-, korting dus ruim 50%) wordt mogelijk gemaakt door de bijdragen van de sponsoren.

Aan het einde van de avond waren er 42 inschrijvingen. Er is geen uiterste inschrijfdatum, maar houd er rekening mee dat als je later inschrijft je mogelijk niet in de eerste bestelronde van de kleding zit. De eerste bestelronde kan rond half april geleverd worden. De presentatie van de avond en de onthulde kleding is terug te kijken op http://wtcdelingerenners.nl, waar nu ook online inschrijven mogelijk is.