• Foto: Ab Donker

Karaktervol Beesd verrast SVSSS

BEESD Beesd, winnaar van de derde periodetitel in de vierde klasse F Zuid 1, verraste in de eerste wedstrijd van de nacompetitie SVSSS. Het werd 2-0 voor de mannen van trainer Wim Bender, na een 0-0 ruststand.

Op pinkstermaandag volgt de return in Udenhout op kunstgras. Beesd mist dan wel aanvoerder Coen Verwolf en middenvelder Jasper Gremie, die allebei tegen een gele kaart opliepen.

SCSSS begon sterk aan dit duel. Via de snelle spitsen werd Beesd teruggedrongen. De thuisclub bofte dat Jim de Laat net naast schoot en Ruben Diederen tegen de lat kopte. Ook Beesd kreeg kansen via Hans Kroeze en Kevin Spronk.

De kracht van SVSSS lag vooral voorin. Verdedigend was het beduidend minder. Daarvan profiteerde Beesd in de 53ste minuut. Rens Bronk kopte terug op Kroeze, die met een fluwelen voorzet bij de tweede paal het hoofd van Spronk vond: 1-0.

Nadat doelman Sebastiaan Kuijs een pegel van Gremie had gestopt werd het in de 67ste minuut 2-0. Bronk werd op links de diepte in gestuurd en kon doorlopen. De spits legde onbaatzuchtig breed op de meegelopen Kroeze, die met enig fortuin via de doelman scoorde. Daarbij bleef het, ook al omdat Lars Cornelissen voor SVSSS bijna op de doellijn staande een niet te missen kans nog hoog overschoot.