• Marleen Bambacht Fotografie

KiKa 'Grote Winnaar' Robert Mars Toernooi

BEESD Met dank aan de vele vrijwilligers, sponsors en VV Beesd hebben de Vrienden van Robert Mars een cheque van € 17.000,00 kunnen overhandigen aan Rien Schimmel van KiKa. Dit gebeurde voorafgaand aan de prijsuitreiking van het Robert Mars Toernooi.

Op het evenement, dat voor de 7e keer werd gehouden op sportpark Molenzicht in Beesd, werd wederom bewezen dat plezier, sportiviteit en een goed doel dé ingrediënten zijn voor een fantastische dag voor jong en oud.

ARMIN VAN BUUREN Het is de organisatie gelukt een persoonlijk voorwoord op beeld en geluid te krijgen van niemand minder dan Armin van Buuren. Hij wenste de aanwezigen een "waanzinnige" dag en kondigde daarmee ook zijn eigen "Ping Pong" aan. Tijdens de opzwepende klanken van dit nummer betraden de matadoren met hun clubvlaggen het veld voor de opening die ook na 7 jaar nog even indrukwekkend als emotioneel is.

Spreekstalmeester Rob van de Broek, Wethouder Nico Wiendels en VV Beesd-bestuurslid Roland Versteegh spraken mooie woorden, waarna de stemming op 'standje vrolijk' ging met het jaarlijks terugkerende "Bier en Tietenlied". De belofte aan Robert om dit nummer bij elke speciale gebeurtenis af te spelen, zal tot in lengte van dagen stand houden.

VRIJWILLIGERS De club 'Vrienden van Robert Mars' bestaat uit 7 volwassenen en 9 kinderen. Het mag wel duidelijk zijn dat deze dag nooit zo'n succes zou kunnen worden zonder de tomeloze inzet van ruim 100 vrijwilligers. Deze onbetaalbare mensen worden, nagenoeg, nooit bij naam genoemd, maar zijn onmisbaar om deze dag telkens weer te laten slagen. 'De Vrienden' willen hiermee nog maar eens aangeven dat zij ontzettend trots en dankbaar zijn voor de bereidheid en het niet aflatende enthousiasme van deze kanjers.

Door de vernieuwde indeling van de competitie is het toernooi van de derde zaterdag in mei naar de eerste zaterdag in juni verplaatst. Door het overvolle toernooischema in een kortere periode heeft dat ook gevolgen gehad voor dit toernooi. Waar vorig jaar nog 42 teams streden om de prijzen waren er nu 24.

Uiteindelijk was het Haaften JO11 dat zijn titel met verve verdedigde door in de finale met 2-0 de leeftijdsgenoten van Stedoco te verslaan. De JO10-3 van Brederodes ging met de Fair Play Cup aan de haal.

KIKA Dit jaar had Rien Schimmel, de verantwoordelijke voor projecten en acties bij de landelijke organisatie van KiKa, de moeite genomen zelf de sfeer van deze dag te komen proeven. Dat die sfeer indruk maakte op Rien, die toch vanuit zijn functie heel wat gewend is, was te merken tijdens zijn dankwoord waarin ook hij zijn emoties maar moeilijk de baas kon blijven.

In korte duidelijke bewoordingen legde hij aan de kinderen uit waarom geld inzamelen voor KiKa zo belangrijk is en dat hij enorm blij was met de cheque, ook al werd dit jaar voor het eerst geen record gebroken.

Tot slot verraste Rien Schimmel namens KiKa 'De Vrienden van Robert Mars" met een speld en de daarbij behorende titel van "Ambassadeur van KiKa". Voor 'De Vrienden' een prachtige waardering voor hun inzet de afgelopen 7 jaren.

Op www.robertmarstoernooi.nl en de facebookpagina zijn meer foto's en reacties van deze dag te vinden.