Kiki van Harten geeft goede voorbeeld

RAVENSWAAIJ In de binnenrijbaan van de Hippische Sportaccommodatie Ravenswaaij vond zondag een dressuurwedstrijd plaats, waarbij tevens een aantal rubrieken gold als selectie voor de komende indoorkampioenschappen Gelderland. In de klasse B waren daar de nummers één en twee aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk ging het oranje lint naar Axelle Berende uit Meteren met Hiolito (209). Noa Rooijens mocht opstellen als tweede met de Gelderse merrie, Brenda (197). Veronique Kardol verscheen in Ravenswaaij in de baan met de vierjarige Happiness. De combinatie van manege De Paardesprong pakte en tweede prijs in de L1 (184).

Zaterdag en zondag konden de dressuurruiters ook terecht bij manege Harten Hoeve in Deil. Kiki van Harten is werkzaam op het ouderlijk bedrijf en verscheen zaterdag in de wedstrijdring met haar nieuwe troef Harmony. Hiermee werd ze een keer eerste in de klasse B (185). Agnes Keij van Ons Genoegen stuurde haar Destiney naar de overwinning in de klasse L1 (188.5). In dezelfde klasse maar dan bij de pony's ging Ava-Kee Uittenbogerd aan kop met haar Lageveld Tomcat. De jeugdige amazone van rijvereniging Tielerwaard-West rijdt zowel in het springen als in de dressuur er altijd bovenaan bij. Op zondag deden twee amazones van de organiserende rijvereniging De Malsnaruiters mee. Jill van Schaijk stuurde haar fijn bewegende Fulgenzio twee keer naar de overwinning in het M1 (63.33/64.67). Ook twee keer als eerste opstellen, maar dan in de klasse B, mocht Marloes van Doesburg met Cyndia. Deze combinatie behaalde tevens een winstpunt. Femke Koehein van de Waalruiters-West is met haar pony Jason hard op weg naar de klasse Z. In Deil werd ze twee keer eerste in de M2 (61.67/60.00). Komende week wordt er bij de Harten Hoeve een nieuwe bodem in de rijhal gelegd, zodat de wedstrijdruiters op 15 januari kunnen rijden op een prachtige Equisport Eb- en Vloedbodem. Zondag vond tevens een dressuurwedstrijd plaats bij hippisch centrum De Lappenheide in Acquoy. Hier was een hoofdrol weggelegd voor Verena Keurntjes met Starlight HS. Het duo werd twee keer eerste in de L2/DE (189/185).

De wedstrijd om dressuurtrofee de Zilveren Roskam, aankomend weekend bij de Roskammanege in Kapel-Avezaath, is een begrip in de Betuwe. Op zaterdag en zondag wordt gestart in alle dressuurklassen van het B tot en met de klasse ZZ-Licht. De winnaars per rubriek van beide dagen, veertien combinaties, komen zondagavond rond 20.00 uur nogmaals in de ring om zich te meten met elkaar. Het deelnemersveld is niet alleen goed gevuld, maar tevens van hoge kwaliteit. Notoire, regionale winnaars op wedstrijden hebben bijna allemaal ook ervoor ingeschreven. De winnares van vorig jaar, Marlou de Ruyter heeft naast Gregwaard nog twee ijzers in het vuur om haar titel te verdedigen.

Hippische agenda:

17 en 18 december: dressuurwedstrijd voor Friese paarden bij HC de Lingebrug in Zoelen; 17 en 18 december: dressuurwedstrijd om de Zilveren Roskam bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 18 december: dressuurwedstrijd bij Stal de Kooihoeve in Rhenoy; 23 en 24 december: 24-uurswedstrijd Ravenswaaij; 28 december: Bixie-Dag bij HC De Lingebrug in Zoelen en menwedstrijd dressuur en vaardigheid bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath.