Kleine zeges voor regioclubs

GELDERMALSEN De zaterdagclubs uit de regio behaalden zaterdag in hun voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen veel kleine zeges. WNC zegevierde in Opheusden met 2-3 over DFS, straks ook een tegenstander in de nieuwe competitie. Tricht won thuis met 2-1 van CDW uit Wijk bij Duurstede. ASH boekte in Everdingen een 1-2 zege. Haaften behaalde thuis een 1-0 overwinning tegen HRC'14 uit Hurwenen en Rossum.

Bij de oefenmatch tussen DFS en WNC vielen alle vijf goals pas na rust. De nieuwe spits Bas Smulders gaf WNC met 0-1 de leiding.Snel na de DFS gelijkmaker zorgde Pascal Rinck met

1-2 halfweg de tweede helft weer voor een voorsprong. Uit een penalty maakte Senaid Jukic er een kwartier voor tijd 1-3 van. DFS kwam even later nog tot 2-3 terug maar daar bleef het bij. Komende zaterdag bekert WNC thuis tegen het Limburgse Heidebloem uit Geleen.

Tricht won thuis ook het derde oefenduel. CDW werd na een 0-1 achterstand met 2-1 verslagen. Na bijna een kwartier nam CDW door een kopbal van Lennard Nienhaus met 0-1 de leiding. In een gelijkopgaande eerste helft kon Tricht tegen een toen sterk spelend CDW deze achterstand niet wegwerken. Na de pauze was de thuisclub beter en lukte dat wel. Beide goals ontstonden na een voorzet van Aiman Seqqal. Eerst maakte de van Theole overgekomen Maarten Klaare zeven minuten na rust gelijk: 1-1. Twintig minuten voor tijd zorgde Wesley van Maurik voor de 2-1 zege. Komende zaterdag speelt Tricht om half 3 in Hellouw voor de KNVB beker tegen ASH.

In Everdingen behaalde ASH tegen Everstein een knappe 1-2 overwinning. Haaften won zaterdag thuis met 1-0 van fusieclub HRC'14. Michael Smit maakte voor rust het enige doelpunt. Komende zaterdag speelt Haaften in Alem de eerste bekermatch. MVV'58 bekert dan in Meteren tegen Buren.