Korfbal: Animo pakt tegen Koveni eindelijk een zege

GELDERMALSEN Vorige week vond het eerste team van korfbalvereniging Animo zichzelf terug op de 6e plaats na de nederlaag tegen NIO in eigen huis.

Voor Animo maar 1 doel, een goede wedstrijd spelen ongeacht de stand, de druk, de 4 nederlagen op rij. Animo speelde de eerste helft met veel beweging en liet zich niet verstoren door de tegenstander of andere randzaken. Animo ging voor de rust over de 10 doelpunten heen en liet Koveni slechts 5 keer doel treffen.

Na de rust ging Animo verder met de constante druk op de tegenstander en in de aanval, waardoor Koveni fouten ging maken. De overwinning van Animo kwam nooit in gevaar en dat gaf Van Houwelingen de gelegenheid om de meegereisde reservespelers Stefan Kool en Ilse Scheffer speeltijd te geven. Stefan verzorgde het slotakkoord door de 20-11 binnen te schieten waardoor Animo in 1 weekend van de 6e naar de 3e plaats steeg.

Komende week om 16:50 uur, speelt Animo thuis tegen Gemini. Animo liet eerder een punt liggen in Gouda en zal nu voor eigen publiek de punten in huis willen houden.