• CKV Animo
  • CKV Animo
  • CKV Animo
  • CKV Animo

Korfbalvereniging Animo 70 jaar

GELDERMALSEN Deze week viert korfbalvereniging Animo uit Geldermalsen haar jubileum. Van 9 tot 16 juni worden er diverse festiviteiten georganiseerd om het 70-jarige bestaan te vieren.

Afgelopen zaterdag speelde Animo-1 daarnaast een promotiewedstrijd in Arnhem tegen Regio'72 uit Vaassen die helaas met 10-16 verloren ging. Het mag volgens voorzitter Eli van Mourik de pret niet drukken, want het gaat volgens hem meer dan goed met jubilerende vereniging.

AMBITIE Jan van Merkerk, voorzitter van 1964 tot 1971, geeft aan dat toen hij voorzitter werd de vereniging nog amper 20 leden had en het voortbestaan onzeker was. Sportief ging het de club voor de wind en mede door de sportieve prestaties en de groei in het ledenaantal kon hij bij zijn vertrek afscheid nemen van 80 leden.

Tegenwoordig telt de vereniging 230 leden volgens de huidige voorzitter Eli van Mourik. ,,Het ledenaantal is voldoende om een divers aanbod te hebben qua spelvormen en teams, er zijn ook activiteiten naast het reguliere korfbal. We zijn gepromoveerd in de zaal en hebben een actieve jeugd. Vrijwilligers heb je als verenging nooit genoeg maar we mogen niet klagen, we werken aan een vrijwilligersbeleid waarbij van iedereen een actieve bijdrage wordt gevraagd", vertelt de voorzitter.

Het clubblad, Het Kontakt, kende zijn eerste editie in 1968 en wordt nog steeds onder de leden verspreid. Tegenwoordig via de email en zelfs met een technische editie met alle wedstrijdinformatie. De ambitie van de vereniging is om langzaam door te groeien naar 300 leden. Belangrijk volgens de huidige voorzitter is daarbij het vernieuwen van de accommodatie. ,,Er is al een opvallend gekleurd kunstveld aangelegd en voor de uitstraling is een professionele accommodatie belangrijk. Sportiviteit en plezier voeren daarnaast de boventoon om jeugd aan te trekken en de club toekomstbestendig te maken. De financiële steun van onze sponsoren waarderen we daarbij ook enorm. Met steun van sponsoring kunnen we nu bijvoorbeeld gebruik maken van een elektrisch scorebord. "'

FEEST Naast de sportiviteit is plezier dus belangrijk en organiseert de club ook activiteiten naast het korfbal met een vaste kaartclub en een supportersgroep, "Vakkie A". Deze met name uit jongeren bestaande supportersschare van 13- tot 25-jarige leden zorgen voor sfeer en steun tijdens de wedstrijden maar organiseren ook feestavonden voor alle leden. ,,We zijn een bijzondere vereniging waar ik trots op ben. Ik ben blij met de vrijwilligers die helpen om de vereniging zo goed mogelijk en positief mogelijk op de kaart te zetten. Dat heeft afgelopen seizoen in de zaal geresulteerd in een kampioenschap wat ervoor heeft gezorgd dat we in de zaal gepromoveerd zijn naar de 2e klasse. Dit mede door ondersteuning van ouders, vrienden, familie, andere geïnteresseerden maar uiteraard ook de selectie en onze vertrekkende trainer André Quint. Hij heeft een mooi resultaat neergezet waar hij en wij trots op zijn", aldus Eli van Mourik.

De hele week vinden er festiviteiten plaats met zaterdag 16 juni het Slotfeest en Kampioensparade als afsluiting voor de jarige vereniging die ambitieus en vol vertrouwen op weg is naar een volgend jubileum.