• Ab Donker

Kostbare 2-1 winst voor Tricht

TRICHT Tricht boekte in Nieuwendijk in de tweede klasse een kostbare zege. Na een vroege achterstand werd door een sterke tweede helft toch met 1-2 verdiend van Altena gewonnen. Samen met GDC en Heukelum bezit Tricht nu op de rand van de veilige zone vijftien punten.

Al na vijf minuten stond Tricht achter. Na een vrije trap kopte Hans de Haan de bal prachtig net onder de lat binnen. Rian Drost, die in plaats van de verhinderde Jon van Oort voor één keer weer eens het doel verdedigde, was kansloos: 1-0. Na twaalf minuten had Tricht pech dat de lat de gelijkmaker van Ramon van Soelen bij een vrije trap in de weg stond. Wesley van Maurik zag zijn schot op de vuisten van de keeper eindigen. Altena kreeg voor rust zeker ook kansen maar Richard de Laat mikte te hoog en Dennis van Munster schoot naast. Vlak voor rust moest Kevin van Burk geblesseerd door Robin de Raadt worden vervangen.

Na rust herstelde Tricht zich prima. Een voorzet van Marijn Bransen na een solo werd nog door iedereen gemist, maar tien minuten na rust werd het verdiend toch gelijk. Uit een pass van Wesley van Maurik schoot Marijn Bransen de bal in de verste hoek: 1-1. Met Pepijn Lambergts en Rick van Haarlem als extra verse krachten werd Tricht nadien steeds sterker. Arjan Hakkert kopte nog voorlangs en zag ook een schot geblokkeerd. Bij een schot van Marijn Hak redde de keeper. Toen die Altena-doelman de bal tegen Bransen aanschoot, mikte Marijn Bransen de bal vanaf de zijkant van ver net naast een onbeschermd doel. Dat zou een mooi doelpunt zijn geweest maar even later kwam die dikverdiende winnende treffer er toch nog. Na een vlotte combinatie met Ruben Lambregts rondde Arjan Hakkert met een schot een goede aanval in de 80e minuut af: 1-2.