• foto Rias Immink

    foto Rias Immink

Kostbare 2-1 zege voor Tricht

TRICHT Tricht behaalde zaterdag in de tweede klasse thuis tegen Hardinxveld een kostbare 2-1 overwinning. Dankzij deze zege klom Tricht net boven de streep in de gevarenzone. Komende zaterdag speelt Tricht in Papendrecht tegen het goed debuterende Drechtstreek.

Na een weinig opwindend begin was Tricht na een kwartier het eerst gevaarlijk. Kevin van de Bergh schoot vanaf twintig meter tegen de paal. Het spel voor rust was niet best en lange tijd leek alles op een 0-0 pauzestand te wijzen. Door een versterkte defensie kwam Tricht ditmaal verdedigend niet in problemen. Offensief konden een vrije trap van Sven van Maurik en een schot van Marijn Bransen het matige duel voor Tricht echter ook niet openbreken. Kort voor de pauze nam Tricht toch de leiding. Uit een voorzet van Arjan Hakkert schoot Marijn Bransen toen 1-0 binnen. Vlak na de thee voorkwam Trichts keeper Nicky Janssen bij een strakke vrije trap de gelijkmaker. Voor de thuisclub belandde een vrije trap van Sven van Maurik op de vuisten van de keeper en mikte René van Soelen uit een voorzet van Bransen te hoog. Hardinxveld kreeg ook een serieuze kans maar Michael Visser kopte naast.

SLOTFASE In de spannende slotfase redde keeper Nicky Janssen voor de thuisclub tweemaal. Eerst in de hoek bij een schot van Danny van de Bout en daarna ook bij de rebound. Even later vergrootte Tricht in de 85e minuut de marge tot 2-0. Uit een voorzet van Ramon van Soelen schoot René van Soelen in doch keeper Marc Koning redde eerst nog. De bal kwam evenwel bij Ruben Lambregts die alsnog doel trof: 2-0. Invaller Leonardo Aguiar miste pal nadien een unieke kans op een derde doelpunt toen hij alleen op de keeper af mocht gaan. Een curieus doelpunt van Hardinxveld in de 90e minuut bracht nog veel spanning en vooral ophef. Vanwege een blessurebehandeling voor Kevin van de Bergh werkte Tricht de bal over de zijlijn. Hardinxveld gaf de bal bij de inworp echter niet terug aan de thuisclub want in plaats daarvan schoot Michael Visser de bal pardoes in de hoek achter de rustig afwachtende keeper Janssen. De arbiter moest dat 2-1 doelpunt natuurlijk wel goedkeuren maar het leverde uiteraard veel commotie op. Trichts trainer Marcel van Steenis eiste van zijn collega-trainer van Hardinxveld dat die onsportieve daad goedgemaakt zou worden door Tricht meteen de 3-1 te laten scoren maar daar voelde Hardinxveld niks voor. Na nog twee minuten voetbal kwam met een 2-1 stand toch het einde na een veelbewogen slot. In het tumult na afloop kreeg Hardinxveld-speler Richard Zwakhals nog een rode kaart. Eerder in de wedstrijd zelf hadden vijf spelers van Tricht (Kevin van Burk, Rani Abouna, Arjan Hakkert, Nicky Janssen en Rick van Gameren) en twee spelers van Hardinxveld ( Robert Zwakhals en Danny van de Bout) een gele kaart ontvangen.