• Ab Donker

Kostbare 3-1 winst voor Tricht

TRICHT - Op het eigen kunstgras behaalde Tricht tegen Hardinxveld een kostbare 3-1 zege. Arjan Hakkert, Marijn Bransen en Wesley van Maurik maakten de Trichtse goals. Tricht rukte zo in de tweede klasse op naar de achtste plaats en kwam boven de rode streep van de degradatiezone. Hardinxveld bleef voorlaatste.

Tricht-Hardinxveld 3-1

Het duel in de onderste regionen bracht geen hoogstaand voetbal. Hardinxveld deed qua veldspel niet voor de thuisclub onder maar kwam stootkracht tekort. Voor beide teams was het na de winterpauze een stroeve start. Verdediger Ruben Lambregts raakte bij Tricht al in de warming-up geblesseerd, zodat Tim Hakkert alsnog in de beginformatie kwam. Na twintig minuten moest Tim Hakkert zelf geblesseerd op zijn beurt door Robin de Raadt worden vervangen. In het begin van de matige wedstrijd gebeurde er weinig.

PENALTY Vijf minuten voor rust nam Tricht uit een penalty de leiding. Wesley van Maurik werd onderuit getrokken en arbiter Fitters uit Nieuwkuijk gaf daarvoor een penalty, die door Arjan Hakkert werd benut: 1-0. Tweemaal kreeg Hardinxveld in de eerste helft nog kans op de gelijkmaker. Richard Zwakhals schoot voor open doel echter naast en een vrije trap van Robin de Kok ging voorlangs. Kort na de pauze kopte Arjan Hakkert uit een corner van Sven van Maurik de bal voor Tricht in het zijnet. Een kwartier na rust liep Tricht toch tot 2-0 uit. Marijn Bransen passeerde op snelheid twee man en schoot hard raak: 2-0. Hiermee was het pleit echter nog niet beslist want daarna kreeg Hardinxveld liefst vier scoringskansen. Rick Lodder kopte de bal nog over het doel heen, maar halfweg de tweede helft kwam de spanning met 2-1 weer helemaal terug in de partij. Keeper Jon van Oort verkeek zich op een ver schot van Robin de Kok dat vlak langs de paal in doel verdween: 2-1. Umut Takac kwam met een kopbal dichtbij de gelijkmaker, doch ditmaal redde keeper Jon van Oort knap in de bovenhoek. Ook Roy van't Hoog kreeg voor de gasten nog een kans maar hij schoot onbeheerst voorlangs. Een kwartier voor tijd liet Tricht offensief zien hoe de afwerking wel moest. Rick van Haarlem schoot eerst nog tegen keeper Sjoerd de Groot op maar Wesley van Maurik benutte de rebound. Met 3-1 was het duel wel beslist. Marijn Hak kreeg voor Tricht zelfs nog twee kansen maar hij schoot eerst voorlangs en zag daarna de keeper redden. Komende zaterdag voetbalt Tricht in Wijk bij Duurstede tegen CDW.