• Ab Donker

Kostbare 4-1 winst voor Tricht

TRICHT Tricht behaalde thuis in de tweede klasse een kostbare 4-1 zege tegen BLC uit Den Bosch. De jonge Marijn Bransen maakte voor Tricht de eerste twee goals. Tricht klom door de winst op de ranglijst twee plaatsen en BLC werd hekkensluiter.

Al vroeg moest BLC-keeper Bjorn Vorstenbosch redden toen Marijn Hak inkopte. Na acht minuten bekroonde Tricht de goede start toch met een 1-0 voorsprong. Uit een dieptepass van Ramon van Soelen schoot Marijn Bransen de bal in de verste hoek: 1-0. Tricht was in het begin veel sterker, maar pogingen van Ramon van Soelen, Marijn Hak en Marijn Bransen leverden niks op. Pas na 35 minuten kwam de eerste vlotte BLC-aanval. Uit een voorzet van Jori Palada schoot Frits van Mourik in, maar Trichts keeper Jon van Oort redde. Ook bij enkele hoge corners en een schot van Teun Kessens bleek doelman Van Oort paraat.

Na de thee zette BLC het offensief voort. Een vrije trap van invaller Koen Boelen ging via de muur over het doel. In de 56e minuut liep Tricht onverwachts tot 2-0 uit. Uit een pass van Wesley van Maurik kegelde Marijn Bransen zijn tweede doelpunt in de verste hoek van het doel. De protesten van BLC voor buitenspel vonden geen genade bij de arbiter. Voor Tricht was die 2-0 een bevrijding. Arjan Hakkert liet echter twee mogelijkheden onbenut. Daardoor werd het een half uur na rust toch weer even spannend toen Michel Hoos er in de rebound na een corner 2-1 van maakte. Al snel stelde Tricht evenwel orde op zaken. Ramon van Soelen kon alleen op doel af en schoot 3-1 in de verste hoek. Even later had ook de pas ingevallen jeugdspeler Leonardo Aguiar succes. Uit een voorzet van Kevin van de Bergh zorgde hij voor de 4-1 eindstand.