• Foto: Ab Donker

Kostbare nederlaag voor Rhelico tegen BZS

RUMPT Rhelico leed een kostbare nederlaag tegen BZS, een van de directe concurrenten om de onderste plaatsen in de vierde klasse F Zuid 1. Het werd in Rumpt 2-3.

Door deze nederlaag kijkt Rhelico nu al tegen een flink gat aan. Bovendien wonnen onderin de ranglijst ook het onderaanstaande Alem, Beesd en RKTVC. Daarmee bleek Rhelico de grote verliezer van deze speeldag.

Rhelico nam de leiding na een vlotte aanval over links. Olof Schiltmans stuurde Jory van Bommel weg en die zag Bertho van Lith moederziel alleen voor het doel staan. De spits knalde de bal hoog in de touwen: 1-0. Kort daarop moest Van Lith met een hamstringblessure naar de kant.

BZS probeerde het spel te verplaatsen. In de 27ste minuut werd het gelijk. De bal kwam vanaf de rechterkant strak voor en Jermain Bothof scoorde: 1-1.

Drie minuten na rust maakte Jasper van Andel er 1-2 van. De 2-2 van Schiltmans werd eerste goedgekeurd, maar na advies van de grensrechter afgevlagd. Tien minuten voor tijd maakte Jeroen van Ringelenstein de 1-3. Schiltmans verkleinde nog naar 2-3, maar daar bleef het bij.