• Foto: Ab Donker

Late 1-1-gelijkmaker voor Tricht

TRICHT - Tricht kwam zaterdag thuis tegen Altena op het eigen kunstgras al in de eerste minuut met 0-1 achter. Pas vlak voor tijd kort na een rode kaart voor Trichts invaller Dylan Victory bezorgde Wesley van Maurik het resterende tiental van Tricht uit een vrije trap op de valreep alsnog een 1-1 gelijkspel.

Het duel begon voor Tricht heel slecht. Binnen een halve minuut na de Brabantse aftrap nam Altena al de leiding. Leroy Peelen kreeg de bal niet onder controle en Luuk Molenschot schoot de bal voorbij keeper Glenn Robbemondt in doel: 0-1. In een gelijkopgaande eerste helft streed Tricht vergeefs voor de gelijkmaker. Na een dieptepass van Mike van Kraaij schoot Arjan Hakkert na twaalf minuten tegen de lat. Robin de Raadt mikte ook net te hoog. Een paniekerig moment voor Trichts doel liep voor de thuisclub goed af. Even later kwam René van Soelen net iets tekort om een voorzet van Aimen Seqqal af te ronden. Na een half uur kopte Dennis van Munster voor de bezoekers uit een voorzet van Dylan van der Pluijm in het zijnet. Met een 0-1 stand ging de rust in. Na de pauze werd Aimen Seqqal bij de thuisclub wegens een blessure vervangen door Dylan Victory. Om diezelfde reden konden Rein Bastiaanse en Tim Hakkert ook al niet in de Trichtse basiself starten.

Overwicht

Ondanks een duidelijk overwicht van Tricht bleef het in de tweede helft erg lang 0-1. Bij een schot van Dylan Victory redde keeper Ronald Oskam. Een schot van Arjan Hakkert kon doelman Oskam vijf minuten na rust niet klemvast keren maar in de rebound mikte Wesley van Maurik de bal hoog over een open doel heen. Ook pogingen van Arjan Hakkert en René van Soelen leverden Tricht geen succes op. In de 85e minuut zag het er voor de thuisclub helemaal somber uit toen Dylan Victory na een onbeheerste overtreding door de Brabantse arbiter Quinten terecht met een directe rode kaart uit het veld werd gestuurd. Met tien man kwam Tricht in de 88e minuut alsnog tot 1-1 langszij. Een vrije trap van Wesley van Maurik viel toen ongehinderd zomaar in de verste hoek van het doel binnen: 1-1. Na het Carnaval hervat Tricht op zaterdag 13 februari in Giessen tegen fusieclub GRC'14 de competitie in de tweede klasse.