Late 1-1 gelijkmaker voor Tricht

TRICHT Tricht kwam thuis tegen Altena uit Nieuwendijk op het eigen kunstgras al in de eerste minuut met 0-1 achter. Pas vlak voor tijd kort na een rode kaart voor Trichts invaller Dylan Victory bezorgde Wesley van Maurik het resterende tiental van Tricht uit een vrije trap op de valreep nog een 1-1 gelijkspel.

Het duel begon voor Tricht heel slecht. Binnen een halve minuut na de Brabantse aftrap nam Altena al de leiding. Leroy Peelen kreeg de bal niet onder controle en Luuk Molenschot schoot de bal voorbij keeper Glenn Robbemondt in doel: 0-1. In een gelijkopgaande eerste helft streed Tricht vergeefs voor de gelijkmaker. Na een dieptepass van Mike van Kraaij schoot Arjan Hakkert tegen de lat. Robin de Raadt mikte ook net te hoog. Een paniekerig moment voor Trichts doel liep voor de thuisclub goed af. René van Soelen kwam net iets tekort om een voorzet van Aimen Seqqal af te ronden. Na een half uur kopte Dennis van Munster voor Altena in het zijnet. Met 0-1 ging de rust in. Na de thee werd Aimen Seqqal wegens een blessure vervangen door Dylan Victory. Om diezelfde reden konden Rein Bastiaanse en Tim Hakkert ook al niet in de basiself starten.

Ondanks een duidelijk overwicht van Tricht bleef het in de tweede helft erg lang 0-1. Bij een schot van Dylan Victory redde keeper Ronald Oskam. Een schot van Arjan Hakkert kon doelman Oskam niet klemvast keren maar in de rebound mikte Wesley van Maurik hoog over een open doel heen. In de 85e minuut zag het er voor Tricht helemaal somber uit toen Dylan Victory na een onbeheerste overtreding door arbiter Quinten terecht uit het veld werd gestuurd. Met tien man kwam Tricht in de 88e minuut alsnog langszij. Een vrije trap van Wesley van Maurik viel in de verste hoek binnen: 1-1. Na het carnaval vervolgt Tricht op zaterdag 13 februari in Giessen tegen fusieclub GRC'14 de competitie in de tweede klasse.