Lidwien van Kraats op weg naar het Z

Normaliter organiseert paardensportvereniging De Lekzoomruiters jaarlijks een grote, tweedaagse wedstrijd op het weiland van de familie Van Sterkenburg aan de Stokvisweg in Culemborg. Hier waren zowel pony- als paardenruiters welkom alsmede de aangespannen rijders. Echter door de enorm droge weersomstandigheden en daardoor de gesteldheid van het betreffende weiland was het niet verantwoord om hierop te rijden. Er werd uitgeweken naar het clubterrein van De Lekzoomruiters aan de Steenovenlaan. Zowel zaterdag als zondag werd er dressuur gereden. Op de eerste dag door de menners en de dag daarna door de ruiters. De weersomstandigheden waren perfect en met een aantal graden frisser na alle hitte had iedereen weer zin om zijn of haar proef te rijden. Een van de deelnemers was Lidwien van Kraats met Ferdinand. De combinatie die uitkomt voor rijvereniging Ons Genoegen bleek niet te kloppen in de lastige klasse M2 en behaalde met scores van 196 en 195.5 maar liefst vier winstpunten in één keer. Thuis wordt al volop getraind voor de overstap naar de volgende klasse, de Z1. De wedstrijd van De Lekzoomruiters werd traditioneel afgesloten door een kür op muziek. Hiervoor was van toeschouwerskant veel belangstelling. Mede door het prachtige weer bleef iedereen tot het einde toe kijken, de sfeer was daarbij uitstekend. De hoogste punten in dit onderdeel waren voor Anneke Takke met haar Chanel. Met haar kür op ZZ-Licht-niveau behaalde ze een score van 67.75. Hiermee won Anneke met haar geheel door haarzelf opgeleide merrie tevens de speciale Thomas den Hartog-bokaal.

Er werden deze week ook nog enkele fokkerssuccessen behaald. Zo stuurde zaterdag Gerrel Vink de door Willem van Weert uit Beesd gefokte Jheronimus naar een negende plaats in de finale van de Pavo Cup tijdens de KWPN Kampioenschappen bij het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Jheronimus is een extra bewegende zoon van Dreamboy. De donkere voshengst werd tevens aangewezen voor het verkorte verrichtingsonderzoek van het KWPN. Op dezelfde locatie, maar in een heel andere tak van sport deed Hanna-Gold mee. Deze zesjarige dochter van Nabab de Reve komt uit de sportrijke springlijn van Arthur van Weverwijk en Gerarda van Ginkel uit Meteren. Ze is nog niet zo lang geleden verkocht aan de bekende Egyptische springruiter Abdel Saïd. Hanna-Gold eindigde in het sterke deelnemersveld in Ermelo op een mooie zesde plaats. Uit haar moeder, de elite sportmerrie Didi-Gold wordt volgende maand een hengstveulen van Vivant van de Heffinck geveild op de bekendste veulenveiling in ons land, Borculo.

Hippische agenda:
20 augustus: dressuurwedstrijd bij manege Satana in Erichem; 25 augustus: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 26 augustus: Bixiewedstrijd bij LR de Bergakkerruiters in Est en dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 1 september: Jubileumfeest 30 jaar Manege Satana; 7 t/m 16 september: Roskamse Paardendagen te Kapel-Avezaath: 7 september: vanaf 16.00 uur Veteranen springen + bierproeverij; 8 september: vanaf 09.00 uur Springwedstrijd paarden en pony's; 9 september: vanaf 09.00 uur Springwedstrijd paarden; 10 september: vanaf 16.00 uur Oefenspringen met hulp voor iedereen; 11 september: vanaf 17.00 uur Dressuurclinic Grand Prix-ruiter Seth Boschman; 12 september: vanaf 14.00 uur Spelletjesmiddag kinderen 5 t/m 9 jaar en vanaf 18.00 uur: Grondwerktraining & Longeren met Florence Faber.