Lotenverkoop voor clubs uit Geldermalsen van start

GELDERMALSEN Vanaf 19 september komen kinderen weer langs de deuren om loten van de Grote Clubactie te verkopen. Ook uit Geldermalsen doen clubs mee aan de jaarlijkse actie om de clubkas een financiële injectie te geven. Verenigingen in Nederland rekenen elk jaar op de opbrengsten van de Grote Clubactie om de clubkas te spekken. Clubs hebben deze middelen vaak hard nodig om rond te komen. Maar liefst 80% van de opbrengst van de loten gaat direct naar de verenigingen. 

 

De Grote Clubactie beleeft dit jaar alweer de 43e editie. Directeur Frank Molkenboer: ,,Clubs zijn zo blij met het geld dat ze binnenhalen. Ze kunnen het goed gebruiken voor nieuwe doeltjes, tenues of een lik verf voor het clubgebouw. Het geld krijgt een goede bestemming. Van elk verkocht lot à € 3,- gaat €2,40 direct naar de vereniging. Ook dit jaar kunnen inwoners van Geldermalsen clubs ondersteunen. Ze maken dan ook nog eens kans op leuke prijzen. De win-kans is in 2015 fors gestegen ten opzichte van 2014, door een flinke uitbreiding van het prijzenpakket. Bij een gelijk aantal verkochte loten, is de win-kans gestegen van 1:5000 in 2014 naar 1:89 in 2015."

Dit jaar doen in Geldermalsen de volgende clubs mee: Gymnastiekvereniging Geldermalsen, HC Geldermalsen, CKV Animo, Geldermalsense Lawn Tennis Club GLTC, Harmonie Concordia Beesd.