Masja Sluiter blijft winnen

NEERIJNEN In Heeten vond dit weekend voor verschillende klassen in zowel de disciplines dressuur als vaardigheid de strijd om het Districtkampioenschap Oost plaats.

Menners uit deze regio vallen onder dit district. Onder meer Ischa Vink kwam er aan start in de L-Vaardigheid. Zijn Silver is de geroutineerde menpony van de familie Van Tuijl uit Neerijnen. De aanspanning liet een foutloze eerste omloop zien en werd hiermee derde. Met deze prestatie verdiende de jonge menner van menclub Waal & Linge tevens een uitnodiging voor het nationale menkampioenschap, de Hippiade die over enkele weken plaatsvindt op het nationaal hippisch centrum in Ermelo.

Dichter in de buurt vond zaterdag een dressuurwedstrijd plaats in Neerijnen. Er ligt sinds enkele maanden een nieuwe buitenrijbaan bij manege De Paardesprong. Wedstrijdruiters maken er gretig gebruik van. De rijbaan ligt zodanig gesitueerd dat de deelnemende paarden nergens door worden afgeleid en fijne proeven lopen. Eigenaar Sander de Leeuw reed zelf ook mee. Met zijn schimmel SDL Focus liet hij een fijne M1-proef zien en werd daarmee tweede (198). Hij werd in beide proeven gepasseerd door Masja Sluiter, voormalig Deurne-amazone en instructrice van de manege. Met haar schimmel Da Vinci H heeft ze op alle wedstrijden bovenaan meegereden en ook deze keer werd ze twee keer eerste (213/192.5).

Op de manege hebben meerdere fanatieke wedstrijdruiters hun paard gestald staan. Daaronder Jonne van Bekkum. Zij is sinds een paar jaar de eigenaresse van het eerste Subtop-paard van Sander de Leeuw, Vikkie. Hiermee pakte ze een eerste prijs in de ZZ-Licht (213). Samen met Sander bereidt zij zich volop voor op de overstap naar de ZZ-Zwaar. Het optreden van stalgenoot Toetilas was met Dominique van Asch in het zadel goed voor een tweede plaats in de M2 (187). Marieke Elsinga deed mee in de L2 met haar Dali. Het duo heeft de laatste maanden veel progressie gemaakt en werden twee keer eerste (193.5/180). Manon Spee stuurde haar Harley naar een eerste en tweede prijs in de L1 (199/192). In het verleden was deze amazone succesvol tot in de klasse Z met Zara van de familie Kuiper. Dit geweldige leerpaard is nu uitgeleend aan een van de jongste wedstrijdamazones van de manege, Madelief Wakelkamp. Zij startte de bruine merrie in de klasse B en werd twee keer eerste (194.5/191.5). Van buitenaf was ook nog een aantal combinaties succesvol. Onder meer Charlotte Smit met Davinci. Deze nakomeling van Johnson heeft een zeer sensibel karakter, maar de amazone uit Meteren heeft veel geduld met het gehad en dat betaalt zich nu uit. In de Z1 werd het duo overtuigend eerste (222.5). In de M2 was er nog een tweede plaats voor Anita Boon met haar fijnlopende blikvanger Bri (185). De voor de Paardenheerlijkheid Mariënwaerdt uitkomende Wendy Westra stuurde haar Francis-Utopia naar een tweede prijs in de klasse B (190.5). De andere proef in die klasse werd gewonnen door Anouk van Arkel met haar Fries Iefke (193.5). Deze combinatie komt uit voor de Waalruiters-West. Dit is ook de vereniging van Margriet van Beusekom. Zij deed met haar Heleentje zondag mee aan de dressuurwedstrijd bij manege Satana in Erichem en won in de L1 beide proeven de eerste prijs (198/194). Op dezelfde locatie maakte Maarten Koppejan zijn debuut in de Z2 met Dali. Deze achtjarige zoon van Uphill is eigenlijk van jurylid Marinus Sterrenberg. Vanwege werkdrukte heeft hij hem uitgeleend aan Maarten en dit klikt uitstekend. Een eerste prijs was het resultaat (231.5).

Hippische agenda:

29 juli: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 28 t/m 31 juli: WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo; 30 juli: dressuur- en Bixiewedstrijd bij PSV de Margrietruiters in Lienden; 31 juli. Dressuurwedstrijd bij De Malsnaruiters in Buurmalsen; 3 t/m 6 augustus: WK Para Samengesteld Mennen op Landgoed Mariënwaerdt in Beesd; 6 augustus: dressuurwedstrijd bij Ons Genoegen in Beesd; 7 augustus: dressuurwedstrijd bij manege Satana in Erichem; 10 augustus: dressuurwedstrijd bij HC De Lingebrug in Zoelen.