• Fleur van Veenendaal

    Gemma Jansen

Mooie Dame grijpt weer oranje

Het wedstrijdweekend werd vrijdagavond geopend bij de Hippische Sportaccommodatie Ravenswaaij. Hier deed ondermeer Wendy Westra van de Paardenheerlijkheid Mariënwaerdt mee met haar Mooie Dame. Deze combinatie wint de laatste tijd de nodige prijzen. Ook deze keer was de Friese merrie weer goed in vorm met haar amazone en behaalde in de klasse L2 twee eerste prijzen met een winstpunt.

Een dag later vond een door de rijvereniging De Waalzoomruiters georganiseerde dressuurwedstrijd plaats bij hippisch centrum De Lingebrug in Zoelen. Margriet van Beusekom deed er mee in de klasse M2 met Heleentje. De vosmerrie is de laatste tijd mooi gegroeid in haar bespiering en liet twee fijne proeven zien, waarmee ze tevens twee keer eerste werd en in iedere proef een winstpunt behaalde. De combinatie van De Bergakkerruiters heeft daarmee bijna voldoende winstpunten om over te mogen stappen naar de klasse Z1.

Op zondag werd een dressuurwedstrijd georganiseerd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath. Nina Bos startte er in de klasse M1 met Bonjour en werd een keer eerste (190.5). De vosruin bewoog met veel souplesse door de baan. Voor Nina is het de eerste keer dat ze uitkomt in deze klasse, maar ze lijkt weinig problemen daarin te ondervinden. In de rubriek B-paarden realiseerde Dorien Verheul megascores, 71.67 en 69.33, met Casanova. De donkere ruin spatte eerder tijdens de dressuurproeven wel eens uit elkaar, zodra galop werd gevraagd, maar daar was zondag niets van te zien. Ontspannen en vlijtig deed hij wat werd gevraagd. Ook goede punten waren er voor Claudine Goossens van manege De Paardesprong. In het zadel van haar pony Wengelo's Sam domineerde zij de klasse B met 63.33 en 65.67.  Fleur van Veenendaal van de Bergakkerruiters pakte in de L1, kleine maat twee keer het oranje lint in het zadel van Wild Woud's Ruben.

Hippische agenda: 16, 25 en 30 maart: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 18 maart: dressuurwedstrijd bij Manege Satana in Erichem; 24 en 25 maart: dressuurwedstrijd bij HC De Lappenheide in Acquoy; 24 en 28 maart: dressuurwedstrijd HC de Lingebrug in Zoelen.