• foto Rias Immink

    foto Rias Immink

MVV'58 kampioen

METEREN MVV'58 werd zaterdag kampioen in de vierde klasse. Na een fraaie reeks van liefst negentien ongeslagen duels wist MVV'58 ook de thuismatch tegen Kerkwijk met 2-0 te winnen. Remco Knoop en Dominic Comerford maakten de goals. Door deze titel promoveert MVV'58 naar de derde klasse.

Vanwege de verwachte royale zege van concurrent Brakel moest MVV'58 zaterdag in het slotduel perse winnen om kampioen te worden. Dat kostte tegen Kerkwijk ondanks een overwicht veel moeite. Na een half uur opende Remco Knoop met een prachtige omhaal eindelijk de score: 1-0. Die vrij riskante 1-0 marge bleef ook in de tweede helft heel lang ongewijzigd omdat MVV'58 kansen op een ruimere voorsprong onbenut liet en de grote spanning de Meterense equipe duidelijk parten speelde. Pas in de voorlaatste minuut van de druk bezochte partij stelde Dominic Comerford met 2-0 de Meterense winst en daarmee het kampioenschap veilig. Hij passeerde de uitgelopen keeper Bas van Hemert met een heel ver schot in het verlaten doel: 2-0. Het kampioenschap is een prachtig succes voor de ploeg van trainer Robin Berendsen in zijn tweede seizoen bij MVV'58: ,,Deze titel is dik verdiend. Sinds begin november zijn we al ongeslagen en in de derde periode hebben we alles gewonnen."

Na de huldiging op het veld met de aanwezigheid van de wethouders Jacoline Hartman en Govert van Bezooijen en KNVB ambassadeur Betty Schelle uit Berlicum maakten de kampioenen een rondrit door Meteren.